Serie

Skribent

MovieZine

27 juli 2017 | 22:40

Hur tv-serien "Snowpiercer" kommer att skilja sig från filmen

Nu lyftar TNT på locket och avslöjar nya detaljer om Oscarsbelönade Jennifer Connellys roll och hur berättandet kommer att skilja sig från Bong Joon Hos film.
Som vi tidigare har skrivit jobbar TNT på att göra om Bong Joon Hos thriller "Snowpiercer" till tv-serie och nu avslöjas mer om hur olika de två versionerna kommer att bli. Arbetet pågår just nu med en timmes långt pilotavsnitt som förhoppningsvis ska leda till fler avsnitt.
 
Medan originalet utspelar sig på ett tåg där historien rör sig framåt vagn för vagn medan karaktärerna går från den ena till den andra änden, blir tv-serien något helt annat.
 
- Det är en rymdskeppsserie med en stort galleri av karaktärer, förklarar TNT-chefen Kevin Reilly för pressen idag på TCA.
 
- Det är som insidan på en kastrull med olika dynamiker och ett fängslande mysterium... Jennifer Connelly har lämnat sitt avtryck, men i slutändan kommer det inte att utspela sig i en ny vagn per avsnitt, lade han till.
 
Connellys rollfigur blir inte densamma Mason som Tilda Swinton spelade, utan en helt ny karaktär. Skådespelerskan vann en Oscar för sin roll i "A Beautiful Mind".
 
För den som har missat tidigare nyheter utspelar sig "Snowpiercer" sju år efter att världen har blivit ett förfruset ödeland och befolkningen cirkulerar Jorden på en gigantiskt tåg. Precis som filmen tänker tv-serien skildra klasskillnader, sociala problem och överlevnad.
 
Connellys rollfigur, Melanie Cavill, är privilegerad som tågets röst i högtalarna, men hon ser inte ner på de lägre klasserna såsom hennes jämlikar gör. Hon är tvärtom fascinerad av dem. Scott Derrickson, som ligger bakom filmen "Doctor Strange", regisserar pilotavsnittet.
 
Det är för tidigt att säga när "Snowpiercer"-serien får premiär.
| 27 juli 2017 22:40 |