Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

5 april 2016 | 10:10

Hur går det för "Uncharted"- och "The Last of Us"-filmerna egentligen?

Enligt Naughty Dog-producenten Neil Druckmann går en av dem framåt, men den andra har ramlat ner i "development hell".
Naughty Dogs två hyllade spelprodukter "Uncharted" och "The Last of Us" har båda för längesedan påbörjat resan mot att få varsin filmadaption, men framstegen går inte direkt i ljusets hastighet vad det verkar som. Faktum är att båda filmerna har ryktats vara nedlagda vid olika tillfällen, och när vi träffade Nathan Drake-skådisen Nolan North i höstas trodde även han att åtminstone "Uncharted"-filmen gått om intet.

Nu har Naughty Dogs head honcho, Neil Druckmann (som både regisserar och skriver spelen) givit en liten uppdatering kring hur saker egentligen ligger till med de båda filmerna.

För "The Last of Us" ryktades det ett tag om att Maisie Williams, eller Arya Stark från "Game of Thrones", skulle vara aktuell för rollen som Ellie, men produktionsstart för filmen verkar ligga långt in i framtiden, om den nu någonsin blir av.

Druckmann sa:

- Jag vet att jag sa i en intervju för en tid sedan att vi haft en genomläsning av manuset, och att manuset nästan är färdigt, men efter det så hamnade hela projektet i "development hell", som sådana här saker tenderar att hamna i. Vi har inte arbetat på projektet på över ett och ett halvt år nu.

Deppiga nyheter för fans av Joel och Ellie, alltså. För "Uncharted"-filmen verkar saker dock se lite ljusare ut, även om Druckmann påminde om att Naughty Dog som spelutvecklarstudio egentligen inte har så mycket med projektet att göra.

Han sa:

- Då och då kommer de in till oss och presenterar vad de har, typ: "Här är manuset, så här tänker vi.". Och då säger vi till dem vad vi tror kommer funka och vad som inte kommer att funka. Det är i det läget vi är just nu. Det senaste jag hörde var att de har skaffat en ny manusförfattare, men vi har inte sett något på ett tag nu.

Druckmann berättade också lite närmare om på vilka sätt de försöker påverka manuset:

- Vår approach är helt enkelt att styra tillbaka dem till att fokusera på förhållandena mellan karaktärerna. Det viktigaste att få rätt i filmen är Nathan Drake, Nathan Drakes förhållande med Elena, och Nathan Drakes förhållande med Sullivan. Om man inte får de sakerna att kännas rätt så tror jag inte att filmen kommer att fungera. Om man däremot lyckas med kärnan så finns det en chans att det skulle kunna funka.Vilken film ser du helst, "Uncharted" eller "The Last of Us"?
| 5 april 2016 10:10 |