Film

Skribent

MovieZine

4 oktober 2019 | 12:00

Hundarna tar över Cosmonova på höstlovet

Premiär för "Superpower Dogs", om hundar som utför stordåd i människans tjänst.
I vår vardag är de våra bästa vänner. När katastrofen slår till eller vi drabbas av sjukdom, är de också våra superhjältar. I nya filmen "Superpower Dogs" på Cosmonova får besökarna följa sex olika hundar som med träning och medfödda talanger utför stordåd i människans tjänst. Inför lanseringen av filmen samarbetar Cosmonova med arbetshundar i Sverige.

- Det är första gången hunden står i fokus på Cosmonova. Filmens främsta kvalitet är att den visar relationen mellan människa och djur och den superkraft som kan uppstå när vi samarbetar, säger Caroline Borgudd, kommunikatör för Cosmonova, i ett pressmeddelande.

Filmen berättar om livs levande superhjältar i hundar som Henry, en kanadensisk lavinräddningshund, Reef, en italiensk kustvaktare och Tipper och Tony som hjälper till att skydda hotade arter i Afrika. Besökarna får också följa valpen Halo, som tillsammans med sin supertränare Cat, tränas i att bli en livräddningshund.

Filmen har publik premiär 25 oktober 2019 på Cosmonova under en kväll med aktiviteter på Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm. Under premiären deltar filmens regissör Daniel Ferguson, lavinräddningshunden Henry från filmen och sju svenska hjältehundar med deras förare.

"Superpower Dogs" är producerad av IMAX och Cosmic Pictures. Den är ca 45 min lång och rekommenderas från 4 år. Filmens svenska berättare är Anders Bagge.
| 4 oktober 2019 12:00 |