Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

29 maj 2014 | 16:01

Hulu kan bli nytt hem för "Community"

Det finns en strimma hopp för alla "Community"-fans att det ändå kan bli en sjätte säsong av komediserien.

Deadline har fått veta att den amerikanska on-demand-sajten Hulu just nu för samtal med "Community"-producerande Sony Pictures TV om en möjlig fortsättning.

Källorna gör gällande att allt fortfarande är i ett mycket tidigt skede och att det inte alls är säkert att samtalen kommer leda någonstans - men att det finns en vilja hos bägge lägren att gå vidare. 

Denna vilja inkluderar nu även "Community"-skaparen Dan Harmon som först reagerade på en möjlig förlängning med ett "eh" till att han i sin blogg ett par dagar senare ändrade läge till "visst, låt oss snacka".

- Jag tänker inte bli snubben som lägger ned det redan nedlagda "Community", skrev han i bloggen.

Hulu skulle bli den optimala platsen för en comeback då de redan säkrat de digitala rättigheterna för de fem tidigare säsongerna (vilket också begränsar alternativen i övrigt). Därtill finns en deal med kabelkanalen Comedy Central om reprisering där med.

Deadline menar också att ett högprofilerat inköp som "Community" är precis vad Hulu behöver nu när de tänkt satsa mer på eget material  - och med över sex miljoner abonnenter får "Community" en potentiellt stor publik. En så kallad win-win-situation.

Sony TV har dessutom ett bra rykte vad det gäller att återuppliva avpolletterade serier. "Damages" fann framgång på ett nytt ställe (DirecTV istället för FX) och de lyckades få både "Drop Dead Diva" och "Unforgettable" att återuppstå i sina originalkanaler (Lifetime respektive CBS). 

Så håll tummarna, "Community"-fans! Kommentera nedan vad ni tror om chanserna.

| 29 maj 2014 16:01 |