Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

22 februari 2024 | 12:00

Mark Ruffalo om egen Hulken-film: "Jag tror inte det någonsin kommer ske"

Framtiden ser inte grön ut för Hulken.
Hulken ska väl förr eller senare få en egen film? Efter alla miljarder Disney och Marvel dragit in på superhjältarna känns det kanske självklart, men efter senaste tidens svala mottagande av sina superhjältefilmer verkar det som man tänker om. Under en intervju med GQ delar Mark Ruffalo som spelar Hulken om varför en fristående film inte blir av: 
 
- Jag skulle älska att göra en fristående Hulken-film, men jag tror inte det någonsin kommer ske. Det är väldigt dyrt att göra en hel sådan film, det är därför Hulken används sparsamt. Jag är för dyr! 
 

För dyr för att funka. 
 
Dock finns det andra faktorer som spelar roll, som exempelvis rättigheterna till Hulken som ägs av Universal Pictures vilket innebär att studion kan neka Disney att göra en fristående film. Däremot är karaktären tillåten att dyka upp i andra MCU-filmer, vilket Disney hittills har nyttjat.
 
Det känns också nästan självklart att Disney inte vill ge grönt ljus till ännu fler CGI-krävande filmer som får priset att rusa iväg. "The Marvels" kostade exempelvis $220 miljoner (och spelat in $206 miljoner) så en film med Hulken kan bara bli dyrare. På tal om "The Marvels" - Ruffalo reflekterar över varför filmen har underpresterat: 
 
- Jag tror det var väldigt spännande att expandera in i streaming, men en grej med Marvel-filmer var att man behövde vänta några år och det skapade en typ av spänning och mystik. Att man rättar till detta är riktigt positivt. Kommer det bli vad det var? Jag vet inte. 
 
Bör Hulken få en egen film ändå? Kommentera nedan. 
| 22 februari 2024 12:00 |