Film

Skribent

Mats Karlsson

11 juni 2018 | 22:00

Hulk Hogan-rättegången blir film - igen

"Hunger Games"-regissören Francis Lawrence gör film om den kontroversiella historien.
Förra året gjorde Brian Knappenberger den sylvassa dokumentären "Nobody Speak", som fokuserades på Gawker vs Hulk Hogan-rättegången. Även en spelfilm om samma kontroversiella historia är under utveckling, men nu skriver THR att ytterligare en film är på gång, i händerna på Francis Lawrence (3 filmer i "Hunger Games"-franchisen).
 
I "Nobody Speak" belyste Knappenberger den anmärkningsvärda historien med Hulk Hogans läckta sexvideo som publicerades på sajten Gawker och resulterade i en lång rättsprocess, men det avslöjades också att rättegången var finansierad av en tredje part, människor som ville tysta Gawker.
 
Francis Lawrence kommer att basera filmen på Ryan Holidays bok "Conspiracy: Peter Thiel, Hulk Hogan, Gawker, and the Anatomy of Intrigue". Charles Randolph (Oscarsbelönade "The Big Short") kommer att skriva filmens manus.
 
- När jag läste Ryans fantastiska bok blev jag så tagen av den här historien och jag såg omedelbart filmen framför mig. Det är en viktig och meningsfull historia, som jag vill berätta, säger Lawrence i ett uttalande.
 
Det är dock som sagt inte enda filmen som planeras om denna historia. Sedan tidigare är det klart att Jason Winer ("Modern Family") är anlitad för att regissera "Gawker v. Thiel".
 
För närvarande håller Lawrence på och jobbar med en "Battlestar Galactica"-reboot. Det är oklart vilken av projekten som kommer bli av först.
| 11 juni 2018 22:00 |