Film

Skribent

Alexander Kardelo

5 januari 2023 | 13:30

Hugh Jackman vädjar till Oscarsgalan: "Nominera inte Ryan Reynolds!"

"Om han blir nominerad för Bästa sång skulle det bli olidligt för mig."
Oscarsnominerade Hugh Jackman skickar en känga mot den snart (kanske, eventuellt) Oscarsnominerade Ryan Reynolds.
 
I en video på Instagram vädjar Jackman till Oscarsgalan att inte ens tänka tanken på att uppmärksamma Reynolds sånginsats i julkomedin "Spirited". Det skulle nämligen göra honom "le miserable" för resten av året.
 
- Jag ville skicka ut ett positivt budskap i början av året. Men det är omöjligt. "Jag älskar "Spirited", en toppenfilm. Och sången "Good Afternoon" fick mig att skratta! Men jag hörde just att Akademin har den på sin shortlist för Bästa sång. Skulle Ryan Reynolds få en nominering för Bästa sång, så skulle det bli ett olidligt år för mig. Vi ska spendera nästa år med att spela in "Wolverine & Deadpool" och... tro mig. Det skulle bli ett problem.
 
 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Hugh Jackman (@thehughjackman)

 
Jackman och Reynolds är goda vänner som ofta driver med varann i sociala medier, och det här är bara den senaste offentliga piken vi fans får ta del av. Återstår att se om Oscarsjuryn lyssnar på hans varning, eller - mer troligt - att de lyssnar lite extra på Reynolds sånginsats efter den här lill PR-kuppen.
 
Kul för övrigt att Jackman refererar till den tredje "Deadpool"-filmen som "Wolverine & Deadpool". Vi vet redan att de två Marvelhjältarna ska bli ett omaka team, men var det en oavsiktlig hint om titeln?
 
"Spirited" med Ryan Reynolds och Will Ferrell går att streama på Apple TV+.
| 5 januari 2023 13:30 |