Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

21 augusti 2015 | 14:00

Hugh Jackman kan bli Odysseus

Ny episk filmatisering av Homeros klassiska dikt.
För några dagar sedan blev det känt att Warner Bros. vill sätta en filmatisering av "Dantes inferno" till världen, och eftersom alla goda ting i Hollywood är 3000 har nu Lionsgate hakat på tåget med en egen filmversion av klassisk litteratur. Homeros epos "Odysséen" står på tur, och enligt The Wrap har filmbolaget och Wolverine själv, Hugh Jackman, inlett förhandlingar om att Jackman ska spela huvudrollen.

"Odysséen" handlar om Odysseus och hans färd hem till Grekland efter kriget mot Troja. Sean Bean spelade rollen i "Troja" från år 2004, om ni minns. Franchise-potentialen är stor då diktverket är extremt långt och omfattande, men vi kan nog räkna med att få se Odysse-rine tampas med cykloperna i alla fall. Alltid något.

Filmen ska regisseras av "The Hunger Games"- bekantingen Francis Lawrence, och jag undrar stilla om detta möjligtvis innebär en ny våg av "svärd-och-sandaler"-filmer. Inte mig emot! För Hugh Jackman väntar som bekant "Pan" härnäst, i vilken vi äntligen kommer få förklaringen till vad som är anledningen till den där peruken han bär i trailern...
| 21 augusti 2015 14:00 |