Serie

Skribent

Alexander Svensson

5 mars 2024 | 11:30

"House of the Dragon" återvänder med eld och blod i juni

Krig bryter än en gång ut i Westeros i andra säsongen av HBOs fantasydrama.
“House of the Dragon” återvänder med sin andra säsong i juni. Detta enligt J.B. Perrette, som är chef för streaming på Warner Bros. Discovery. Trist nog var han inte mer specifik än så, så ett exakt datum har vi inte, utan vi får nöja oss med månaden. Ett släppdatum i juni passar in med vad som tidigare sagts om att nya säsongen ska släppas under tidig sommar.
 
Säsong 2 av “House of the Dragon” kommer att ta vid där den första slutade, med Rhaenyra Targaryen (Emma D’Arcy) och Aegon II Targaryen (Tom Glynn-Carney) på varsitt håll krönta till härskare och redo för strid med den andre. Det delar såväl familjen Targaryen som hela Westeros i två när alla väljer sida i ett inbördeskrig som lovar både eld och blod.
 
 
Utöver D’Arcy och Glynn-Carney så återvänder bland andra Olivia Cooke, Rhys Ifans, Matt Smith, Sonoya Mizuno, Ewan Mitchell, Eve Best, Steve Toussaint och Matthew Needham till sina roller från första säsongen. Nytillskott i den andra säsongen är bland andra Freddie Fox (“Slow Horses”), Gayle Rankin (“Perry Mason”), Kieran Bew (“Warrior”) och Abubakar Salim (“Raised By Wolves”).
 
Är du taggad på nya säsongen av “House of the Dragon”? Och vem (om någon) hejar du på, Rhaenyra eller Aegon?
 
| 5 mars 2024 11:30 |