Serie

Skribent

MovieZine

31 augusti 2021 | 15:00

Hösten på HBO Nordic: här är alla nyheter i september

Nya avsnitt av "Billions" och "Doom Patrol", och en svensk Bergman-klassiker återuppstår i modern tappning.
Hösten på HBO Nordic bjuder på efterlängtade nya avsnitt av serier som "Billions", "Doom Patrol" och "What We Do in the Shadows", mer skratt från Adult Swim, och så återuppstår Bergmans klassiker "Scener ur ett äktenskap" i en amerikansk remake.
 
What We Do in the Shadows - Säsong 3 har premiär 3 september

"What We Do in the Shadows" utspelar sig på Staten Island och följer tre vampyrer som har varit rumskompisar i hundratals år. Den tredje säsongen fokuserar på vad som händer efter att det har avslöjats att Guillermo är en vampyrmördare.
 
A.P. Bio - Säsong 4 har premiär 3 september

När den avskedade filosofiforskaren från Harvard, Jack Griffin, förlorar sitt drömjobb, tvingas han återvända till Toledo i Ohio och jobba som biologilärare på high school. När han inser att han står inför skolans smartaste elever bestämmer han sig för att dra nytta av det.
 
Billions - Säsong 5 har premiär 6 september

Nu fortsätter den femte säsongen av "Billions". Den mäktiga miljardären Mike Prince (Corey Stoll) skakar om Ax Capital och ger Chuck Rhoades (Paul Giamatti) ett potentiellt nytt vapen i kampen mot Bobby Axelrod (Damian Lewis). Jeanane Garafolo kommer att gästspela som Winslow, den trendiga ägaren till ett lagligt cannabisföretag.
 
Robot Chicken - Säsong 11 har premiär 7 september

Adult Swims stop-motion-komediserie "Robot Chicken" är tillbaka med en elfte säsong, flera roliga parodier och knäppa karaktärer och personligheter - från Joe Exotic till Peppa Pig. The Robot Chicken Nerd och Bitch Pudding är också tillbaka med ett spöklikt Halloweeninspirerat avsnitt.
 
Scenes from a Marriage - Premiär 13 september

I denna nutida adaption av Ingmar Bergmans svenska serieklassiker ser vi Oscar Isaac och Jessica Chastain i huvudrollerna. Miniserien är en nytolkning av originalseriens dilemman: kärlek, hat, lust, monogami, äktenskap och skilsmässa, som det upplevs av ett samtida amerikanskt par.

Teenage Euthanasia - Premiär 17 september

Adult Swims senaste coming-of-all-ages komediserie handlar om död, familj och oavsiktlig uppståndelse. Serien utspelar sig i en nära framtid i Florida och är centrerad kring The Fantasy Family, som är ägare till begravningsverksamheten Tender Endings.
 
Doom Patrol - Säsong 3 har premiär 24 september

Säsong tre öppnar med kulmen på Dorothys (Abi Monterey) konfrontation med Candlemaker, vilket resulterade i förödande förluster. Doom Patrol står vid ett vägskäl och alla medlemmar kämpar för att ta reda på vem de är eller vem de vill vara. Situationen förvärras ytterligare när Madame Rouge (Michelle Gomez) anländer i en tidsmaskin med ett mycket specifikt uppdrag som hon inte kan komma ihåg.

Nuclear Family - Premiär 27 september

I HBO:s "Nuclear Family", en dokumentär i tre avsnitt, följer vi filmaren Ry Russo-Young genom hennes egen livshistoria. I slutet av 70- och början av 80-talet var tanken på att leva öppet som gayfamilj otänkbar för de flesta. Då föddes Ry och hennes syster av två lesbiska kvinnor genom en spermadonator. Rys idylliska barndom hotades av en oväntad rättegång som skapade trauman i hennes familjs liv och som fortfarande påverkar deras liv idag.
| 31 augusti 2021 15:00 |