Skribent

Patrik Jonsson

10 november 2011 | 19:30

Hoppet inte ute för "Alcatraz"

I veckans TV-rapporter berättar vi att ABC planerar en serie om maffiafruar och att CBS står för veckans remake.

J.J. Abrams kommande serie "Alcatraz" har gjort ett stopp i produktionen, Fox meddelar dock att serien inte alls är under något hot. De ska tydligen förbättra det redan inspelade materialet genom att filma om och ändra några scener. "Alcatraz" har ju inte premiär förrän efter nyår så det ska väl förhoppningsvis inte vara någon större fara. Det är ju alltid lite oroväckande då de gör sådana här produktionsuppehåll, men det ska enligt uppgift redan finnas rätt så många avsnitt inspelade så det finns alltså ingen anledning till panik ännu så länge i alla fall.

ABC har en ny dramaserie på gång och återigen så kommer de att göra en serie som fokuserar på hemmafruar. Denna gång så handlar det dock om maffiafruar, det kanske också seriens titel skvallrar lite om som är "Beautiful Gangsters". "Beautiful Gangsters" kommer att fokusera på tre maffiafruar som arbetar för FBI och som sedan ingår i vittnesskyddsprogrammet och blir flyttade till Kanada. Det här kan så klart bli bra, men det beror väl lite på vart de i slutändan kommer att lägga fokusen.

Kabelkanalen Starz gör det igen! Ja alltså de förnyar en serie innan dess senaste säsong ens har börjat och den här gången så har turen kommit till "Spartacus:Vengeance". Serien har redan tilldelats en fjärde säsong, trots att seriens tredje säsong inte börjar att sändas förrän den 27:e januari. Det var inte så länge sedan Starz gjorde ungefär samma sak med serien "Boss" som då det begav sig fick sig en andra säsong innan ens dess första hade börjat att sändas. Friskt vågat! Om inte annat så verkar det då definitivt som att Starz verkligen tror på sina skapelser och inte har några planer på att ge upp och lägga ned projekten pga några ev. krassliga tittarsiffror i seriernas begynnelse. Fler kanaler borde ta efter.

Veckans remake, som jag skämtsamt myntade några veckor tillbaka fungerar tydligen ännu, hur tragiskt det än må vara. Denna vecka så är det CBS som får stå för omstöpningen då kanalen tänker satsa på en ny version av serien "The Rifleman" som tidigare sändes mellan åren 1958-1963 och som hade Chuck Conners i huvudrollen som Lucas McCain. Denna remake ska tydligen hålla sig nära originalet. Okej, här slår alltså CBS två flugor i en smäll kan man säga, för det första så är det en remake (spyfluga) och för det andra så är det en västernserie som det numer är just en fluga att producera. CBS ska i alla fall passande nog ha en fjäder i hatten för att de letar sig åtminstone 50 år tillbaka i tiden, det finns säkert massor att förbättra i sen sådan här gammal serie och dessutom så har jag personligen varken sett eller hört talas om den tidigare. MEN en remake är ändock en remake.

Michael Rispoli från bl.a "The Black Donellys" och "The Sopranos" kommer att göra Kirstie Alley sällskap i ABC:s kommande sitcom "The Manzinis". Det är alltså komedi som gäller för Rispoli framöver.
ABC har även gett "Last Man Standing", "Happy Endings" och sagoäventyret "Once Upon a Time" fulla säsonger, så grattis till alla er anhängare av dessa! De har t.o.m. gett "Pan Am" fem extra avsnitt så någon på kanalen måste verkligen vara på bra humör då den serien går allt annat än bra, både vad det gäller tittarsiffror och kritikmässigt.

Det blev, dessvärre kanske jag skulle tillägga, NBC som slutligen köpte upp rättigheterna till serieadaptionen av Thomas Harris böcker samt av filmen "The Silence of the Lambs". En serie kring allas vår favoritkannibal Hannibal Lecter hade nog de flesta ställt sig tveksam till vilken kanal den än vore som skulle ta sig an utmaningen, att det nu blev NBC minskade väl knappast oron. Nu är jag personligen inte helt emot det här projektet, det kan bli bra, det finns mycket att ta av och berätta från Harris böcker och om det är någon kanal som behöver ett lyft så är det just NBC, vi får väl hoppas på att de förvaltar den här serien väl nu då.
Dock så kommer nog de flesta att ha svårt att se någon annan än Hopkins i rollen som Lecter, men det har faktiskt fungerat tidigare då Brian Cox gestaltade honom i filmen "Manhunter" från 1986.

Serien "Hell on Wheels" hade premiär på AMC i söndags och det var en lyckad premiär. Hela 4,4 miljoner tittare valde att zappa in serien vilket gör den till den näst bästa debuten för en av AMC´s serier någonsin. På plats nummer ett så hittar vi "The Walking Dead" som hade 5,3 miljoner tittare då den debuterade ifjol. Ja så det är väl bara återigen dags att gratulera AMC!

TNT har laddat upp med ett gäng gästskådisar till den andra och kommande säsongen av "Franklin & Bash". Den gamla Bondbruden och tillika västerndoktorn Jane Seymour, robotsnuten Peter Weller, hobbiten Sean Astin och Jeff Bridges brorsa Beau kommer samtliga att hälsa på hos serien. Själv så gav jag upp serien efter en tre-fyra avsnitt, vi får väl se ifall jag tar upp den igen framöver. Hittills så har serien mött både ris och ros.

Nyheter i korthet;

Gary Busey kommer att göra ett gästframträdande i "2 ½ Men", i serien så ska han spela sig själv. Ja och det i sig är väl ungefär samma sak som att han ska spela en förrymd mentalpatient eller något liknande. Ska jag säga, eller hur? Inte endast Busey kommer att göra ett besök, även Mimi Rogers kommer att medverka i minst två avsnitt där hon ska spela Waldens (Kutcher) mamma.

"Treme" kan få en avslutning iom dess fjärde säsong, det har skaparen av serien, David Simon, själv gått ut och berättat. Ingenting står dock skrivet i sten.

Jenny Elfman, kanske mest känd som den ena halvan av duon "Dharma & Greg", har fått en roll i "Shameless" andra säsong som kommer att börja sändas i vinter.

FX´s "Sons of Anarchy" brukar vanligtvis bestå av 13 avsnitt per säsong, men i år så har serien tilldelats ett extra avsnitt, antagligen för att kunna runda av det hela lite snyggare inför nästa säsong. Den pågående fjärde säsongen kommer alltså att bestå av 14 avsnitt, inte 13.

Lite onödigt vetande; den serie som har lägst rating i U.S.A. just nu är "Chuck", som sänds av *trumvirvel* NBC!

Svärd, blod och sandaler får äran att avsluta veckans artikel då en ny promotrailer har släppts till Starz fortsättning på "Spartacus". Nästa års omgång har, som tidigare nämnts, "Vengeance" som undertitel och premiär är det alltså den 27:e januari. Liam McIntyre ser faktiskt ut att klara sig riktigt bra i titelrollen, originalskådespelaren Andy Whitfield avled ju tragiskt nog i cancer i höstas så det är väl mycket som står på spel. Våldsamt värre lär det väl bli i vilket fall som helst.

Nåväl, detta var allt jag hade för denna vecka, vi ses igen om ytterligare en! Ha det så gott och tack för att ni tog er tid att läsa!

| 10 november 2011 19:30 |