Serie

Skribent

Alexander Dunerfors

15 juli 2014 | 09:00

Hon ersätter i "Constantine"

Angelica Celaya tar över den kvinnliga huvudrollen i NBC:s övernaturliga serie från Lucy Griffiths.
Det var tänkt att "True Blood"-aktrisen Lucy Griffiths skulle spela sidekicken Liv i den kommande TV-serieversionen av "Constantine". Men som vi skrev förra veckan blir det alltså inte så. Griffiths medverkade i piloten, men när det var dags att planera för resten av säsongen kände producenterna sig inte helt bekväma med hennes karaktär.

Istället blir det latinoaktrisen Angelica Celaya ("Dallas") som kliver in och tar rollen som Zed: en kvinna med mycket mörkt förflutet som blir nära vän med huvudpersonen, John Constantine (Matt Ryan).

- Hon är någon som kan utmana honom, det var en sådan mer dynamisk relation som serien behövde. Nu får vi en stark man och en stark kvinna som båda är väldigt annorlunda, förklarar producenten Daniel Cerone. 

Men Lucy Griffiths Liv blir kvar i pilotavsnittet, där endast "en liten scen" behöver filmas om enligt Hollywood Reporter.

"Constantine" får amerikansk premiär 24 oktober och utlovar samma blandning av skräck, fantasy och svart humor som i DC Comics serie "Hellblazer" som den bygger på.
| 15 juli 2014 09:00 |