Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

9 juli 2015 | 17:00

Hon är favorit att bli Aunt May

Kan ta över rollen i nya "Spider-Man"-filmerna.
Ibland när jag skriver om "Spider-Man" känns det som en febrig dröm, hände inte det här alldeles nyss? Det blir lätt så, med hela tre stycken versioner av nätsvingaren sedan år 2002, men nu är det dags igen.

Sedan Sony och Marvel till sist lyckades enas kring Tom Holland för huvudrollen, har det nu blivit fritt fram för rykten kring vilka skådisar som kan vara aktuella för andra roller i filmerna. Ett sådant rykte rör rollen som Aunt May. I Sam Raimis filmer spelades hon av Rosemary Harris, och i Marc Webbs filmer spelades hon av Sally Field. Variety rapporterar nu att "The Wrestler"-stjärnan Marisa Tomei är aktuell för att ta över rollen. Hon ska enligt deras källor ha blivit erbjuden ett kontrakt, men ännu inte skrivit på. De betonar dock att ingenting är klart, och att det fortfarande kan bli någon annan som får rollen i slutändan.

Om Tomei får rollen blir hon den yngsta att spela karaktären hittills vid facila 50 års ålder. Harris var 75 år gammal, och Field var  66 år. Logiskt med tanke på att Sony och Marvels Kevin Feige säger sig vilja följa Peter Parker i high-school-ålder.

The Hollywood Reporter säger att det första framträdandet för den här nya Aunt May blir i "Captain America: Civil War", som tros vara filmen då även Tom Hollands Spindelman får göra entré.

Vem skulle du vilja se som Aunt May?
| 9 juli 2015 17:00 |