Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

28 maj 2015 | 14:00

Hon är aktuell för "Doctor Strange"

Marvel vill göra karaktären till kvinna istället för man.
Marvels "Doctor Strange" har sedan tidigare Benedict Cumberbatch klar för huvudrollen som den konstige doktorn, och nu har rykten om ännu en rollbesättning hittat upp till ytan. 

Tilda Swinton, känd från allt mellan "Narnia" till "Beach" uppges vara i förhandlingar om att spela karaktären "the Ancient One", som är en tibetansk mystiker som fungerar som mentor och tränare åt Doctor Strange i serietidningarna. I serien är karaktären för övrigt en man, men Marvel vill alltså röra om i grytan en aning och har siktat in sig på den fantastiska Swinton för rollen. Tidigare har det ryktats att studion velat ha både Morgan Freeman och Ken Watanabe i rollen. Tilda Swinton känns spontant som ett mer inspirerat val tycker jag. Har inte Freeman spelat nog med mentorsroller vid det här laget? Och såg vi inte Watanabe i en snarlik roll i både "Den siste samurajen" och "Batman Begins"?

Skådespelerskan sågs nyligen i Apatow-komedin "Trainwreck" och innan dess i Wes Andersons "The Grand Budapest Hotel". "Doctor Strange" ska regisseras av Scott Derrickson (som tidigare gjort väldigt underskattade "The Exorcism of Emily Rose") och filmen får biopremiär den 4:e november år 2016.

Vad tror ni om Swinton som "the Ancient One"?
| 28 maj 2015 14:00 |