Film

Skribent

Thomas Linnaeus

5 oktober 2023 | 13:55

Hollywood-strejken kan snart vara över för 160 000 skådisar

Fackförbundet SAG-AFTRA och Hollywood-bolagen fortsätter att förhandla och nästa vecka får vi veta om de kommit någon vart.
Manusförfattarnas strejk tog slut efter 146 dagar häromveckan, och nu verkar det som att även som att skådespelarna är på väg att komma överens med produktionsbolagen i Hollywood, skriver Variety.
 
I ett uttalande från parterna står det att "SAG-AFTRA och AMPTP träffades för en heldag med förhandlingar som nu har avslutats. Dessa kommer att fortsätta på fredagen, sedan kommer parterna att arbeta internt under helgen. Förhandlingarna fortsätter sedan den 9 oktober.”
 
SAG-AFTRA är skådespelarnas fackförbund och AMPTP är branschorganisationen som representerar alla stora produktionsbolag i Hollywood. Strejken har pågått sedan i somras och berör cirka 160 000 fackanslutna medlemmar.
 
Yrkesgruppen strejkar för flera olika saker, men stort fokus ligger på streamingtjänster och artificiell intelligens. Skådisarna vill ha mer i ersättning från streamingtjänsterna samt skydd från att bli återskapade och ersatta av AI-teknik.
 
Förhoppningsvis får vi veta om strejken är över redan på tisdag nästa vecka.
| 5 oktober 2023 13:55 |