Film

Skribent

MovieZine

23 maj 2023 | 07:25

Hollywood sörjer Ray Stevenson - död vid 58 års ålder: "Han gjorde varje roll minnesvärd"

Den brittiske film- och tv-stjärnan, känd från "Rome" och Marvels "Thor", dog i söndags. "Han gjorde varje roll minnesvärd".
Den brittiske skådespelaren Ray Stevenson har dött, endast 58 år gammal. Dödsorsaken är okänd, skriver Hollywood Reporter. Stevenson var i Italien för en filminspelning när han togs in på sjukhus.
 
Nyheten som kom igår kväll följdes av en rad emotionella inlägg på Twitter från kollegor som fått äran att jobba med honom under åren.
 
James Purefoy från tv-serien "Rome" skriver: "Så trist att höra att vår Pullo har gått bort. En briljant och modig skådespelare som var större än livet självt. Han fyllde ut varenda roll han tog sig an."
 
"Jag är chockad och ledsen över den tragiska nyheten att en fantastisk skådespelare och min gode vän Ray Stevenson har gått bort. Du är saknad, Big Ray!" skriver Scott Adkins.
 
Kompositören Bear McCreary skriver: "Jag hade äran att skriva musik till hans oförglömliga karaktär Blackbeard i "Black Sails". Vilken begåvning!"
 
 
"Alldeles för ung", tillägger regissören James Gunn. "Jag kände honom bara lite sedan vi spelade in slutscenerna till "Thor 2" och från events, men vi skrattade en del och han var ett nöje att jobba med. Idag tänker jag på hans vänner och familj."
 
Producenten Gale Anne Hurd har arbetat med storfilmer som "Terminator" och "Aliens". Hon lärde änna Stevenson vid arbetet på "Punisher"-uppföljaren 2008. "Hans närvaro på vita duken utmanade de största, och han gjorde varje roll minnesvärd", skriver hon.
 
"Vi har förlorat en fantastisk talang och en vän. Hans godhet och generositet kändes av hela teamet. Jag såg alltid fram emot att jobba med Ray, och uppskattade hans insikt och visdom", skriver producenten Dave FiloniStarWars.com sedan de arbetat på den kommande tv-serien "Ahsoka".
 
 

Ray Stevensons mest kända roller

 
Stevenson, född på Nordirland, har mer än 60 film- och tv-roller bakom sig. Han gjorde sin stora Hollywooddebut i 2004 års "King Arthur" i rollen som Dagonet. Den följdes av succéserien "Rome" på HBO, där han spelade Titus Pullo. Och i 2008 års Marvelfilmatisering "Punisher: War Zone" antog han huvudrollen som Frank Castle.
 
Övriga kända roller inkluderar "Thor"-filmerna där han spelade Volstagg, och inte minst fjolårets indiska actionrökare "RRR" där han gjorde den hänsynslöse skurken Scott Buxton.
 
Stevenson har även fått kliva in i Star Wars universum vid mer än ett tillfälle. Han gör rösten till Gar Saxon i animerade "Star Wars: Rebels" och spelar Baylan Skoli i den kommande "Ahsoka".
| 23 maj 2023 07:25 |