Film

Skribent

MovieZine

21 augusti 2017 | 07:45

Hollywood hyllar komedikungen Jerry Lewis

Robert de Niro, Martin Scorsese och många fler sörjer skådespelar-legenden som gick bort i helgen.
Filmlegendaren Jerry Lewis har dött. Lewis gick bort i söndags vid 91 års ålder. Men i Hollywood-kollegornas hjärtan lever han vidare. Bland dem som minns Lewis finns Martin Scorsese, som regisserade honom i ”The King of Comedy” från 1983, och motspelaren Robert de Niro.

- Jerry Lewis var en mästare. En gigant. En uppfinningsrik och enorm underhållare. Och han var en otrolig man. Jag hade äran att jobba med honom, och det var en erfarenhet jag för alltid kommer att uppskatta. Han var en av våra största, säger Scorsese i ett uttalande till Entertainment Weekly.

- Jerry var en pionjär inom komedi och film. Och han var alltid en vän. Jag hade nöjet att träffa honom några gånger de senaste åren. Även vid 91 års ålder missade han aldrig en punchline. Du kommer vara saknad, säger de Niro.

På Twitter tackar skådespelare och komiker som Jim Carrey, Dane Cook och Jeffrey Tambor komedikungen som banade vägen för dem på bioduken:
 

 


 
Jerry Lewis filmdebuterade redan 23 år gammal, i komedin ”Dårfinkar är vi allihopa”, och fortsatte filma fram till år 2016. Till hans mest kända komedier hör ”Dr. Jäkel och Mr Hyde” (1963).
 
Hur minns du Jerry Lewis? Vilken var hans främsta filmroll? Kommentera nedan.
| 21 augusti 2017 07:45 |