BIOTOPPEN

Skribent

MovieZine

16 augusti 2021 | 12:00

High score för "Free Guy" - ny etta på biotoppen

Actionkomedin med Ryan Reynolds är den mest sedda biofilmen just nu.
TV-spelsaction med Ryan Reynolds, serietidningsvåld av James Gunn - och en animerad hästsaga. Helgens mest sedda biofilmer i Sverige är en mix av full fart och familjeunderhållning.

På förstaplatsen denna vecka hittar vi nykomlingen "Free Guy" med Ryan Reynolds och Jodie Comer. DC:s nya actionäventyr "The Suicide Squad" halkar ner till andraplatsen. På bronspallen står "Spirit: Vild och fri", ännu en av helgens nya premiärer.

Även om filmen inte fick några pressvisningar eller särskilt mycket uppmärksamhet i media så hittade skräckfans till rysaren "Escape Room 2: No Way Out" - som går in på plats 8 på den svenska biotoppen.

Men Aretha Frankling-biografin "Respect" och fantasyfilmen "The Green Knight" fick det kämpigt bland Hollywoods stora titlar, och hittas först på plats 11 respektive 14.

I USA går det bättre än väntat för "Free Guy", som drog in 28,4 miljoner dollar under premiärhelgen enligt Boxofficemojo. Tvåa på amerikanska Box Office är thrillern "Don't Breathe 2", som dessvärre dröjer lite till innan den når Sverige.
| 16 augusti 2021 12:00 |