DC FANDOME

Skribent

Oskar Möller

17 oktober 2021 | 08:00

Animerade diskussioner och heta släpp på DC FanDome

Maffiga kaskader av filmstjärnor, ett oändligt antal kommande titlar och en bunt snacksaliga kreatörer, programledare och skådisar som diskuterar Marvels främsta konkurrent - välkomen till nördhimlen som är DC FanDome!
Lördag kväll var en nördorgie - hela fyra timmar av oavbruten streaming där man teasade storfilmer som "Black Adam," "Aquaman and the Lost Kingdom," "Shazam! Fury of the Gods" och såklart "The Batman" i vilken Robert Pattinson debuterar som Gothams dystra samvete.
 
Mellan varje stortitel  dök det upp piggögda stim av programledare där antalet serieskådisar blev så stort att man till slut inte visste om det var ett fan från Brasilien eller en ny Hollywoodfärsking som snackade.
 
Den effektspäckade studion formligen pumpade ut information om mindre projekt - nya serietidningar, animerade serier, tv-spel, liksom nya säsonger av redan existerande superhjältefranchises avlöste varandra på löpande band. Fansen fick också ta del av en glad serie hågkomster av den samlade skådespelartruppen från "Super Girl" som nyligen streamade sin sista säsong och en nostalgisk återförening av skådisarna som porträtterade Lex Luthor och Clark Kent från "Smallville"
 
Tom Welling och Michael Rosembaum återförenades 10 år efter sista säsongen av "Smallville"
 
Efter att ha sett streamingeventet står det klart att DC satsar mer än någonsin på mångfald och sätter fler kvinnliga hjältar och svarta hjältar och karaktärer i fokus än tidigare - inte bara från skådishållet utan även på kreatörsidan.
 
En intressant tendens är att se hur gränserna mellan film, tv-serier, animerat och filmat spel och och seriealbum fortsätter att luckras upp. Bland annat så berättar skaparen till DC-tvspelsserien "Injustice", Ed Boon hur hans tv-speltitel gav upphov till den animerade långfilmen med samma namn (har svensk dvd-release 25 oktober).
 
 
Personligen är jag pepp på att se Dwayne Johnson ge efter för det inre mörkret i "Black Adam" och sugen på att se Helen Mirren och Lucy Liu ställa till med mytologisk bärsärkagång i uppföljaren till Shazam men är också riktigt pepp på  det kommande spelet "Gotham Knights" som verkar ha en cool och mystisk handling.
 
Large 253e35b7c05ff651280f5b4a165abccf gotham 20knights
De fyra protagonisterna som kämpar mot den mystiska court of Owls i spelet "Gotham Knights"
 
Vad tycker ni om DC FanDome? Vilka av filmerna och serierna som presenterade höjer pulsen? Har Welling åldrats bätte än Rosenbaum eller vice versa? Kommentera nedan!
| 17 oktober 2021 08:00 |