Skribent

Patrik Jonsson

22 april 2013 | 19:30

"Heroes" kan återuppstå

Tre år har hunnit passerat sedan NBC beslutade att lägga ned "Heroes" och den "utlovade" filmen har uteblivit, nu har dock en rätt oväntad part visat intresse av att förnya den.

Det är nämligen så att MSN just nu för diskussioner kring att köpa loss rättigheterna från NBC och helt enkelt spela in en fortsättning av serien. Microsoft har sedan långt tillbaka haft planer på att skapa egna dramaserier för sin spelkonsol X-Box och dess X-Box Live. Till exempel så anställdes personal i september för att skapa en TV-studio och med en ny konsol runt hörnet antar jag att timingen kunde varit sämre.

Idén är att börja om med en helt ny grupp av människor med speciella förmågor och låta några äldre karaktärer återvända som eventuella cameos. Dessa planer är dock ännu så länge i ett mycket tidigt skede så hoppas inte för mycket nu bara.

AMC avslöjade en massa nyheter och premiärdatum den förra veckan så det är lika bra att vi hugger in nu med detsamma. För det första har de gjort ett småttchockerande schemaval, de har nämligen valt att sända västernserien "Hell on Wheels" på lördagar! Tanken bakom valet ska vara att kanalen kommer att ha så kallade "västernkvällar" på just lördagar nu i sommar så då passade de även på att lägga den tredje säsongen av "Hell on Wheels" där, ifall detta är ett smart drag återstår att ser. Premiär blir det den tredje augusti.

Den elfte augusti är det äntligen premiär för den sista delen av den femte säsogen av "Breaking Bad", en något senare premiär jämfört med tidigare år alltså. På samma datum drar de även igång thrillerserien "Low Winter Sun".

Vidare har kanalen hela sju nya serier under utveckling och dessa är som följer; "Ballistic City", "King", "Ashland", "White City" och "The Wall". Sedan har vi två ännu obetitlade projekt där det ena kretsar kring bilindustrin på 20-talet och det andra om en ny amerikansk revolution i en nära framtid. Ni kan läsa lite kortfattat om dessa här.

Amazon har släppt en alldeles färsk trailer till deras TV-serieversion av filmen "Zombieland" från 2009. Även piloten till serien finns att streama på Amazon:s hemsida, därefter kan folk även rösta på den ifall de vill att Amazon ska plocka upp den till serie. Vi hemma här i Sverige har självfallet och i vanlig ordning inte några rättigheter att se avsnittet. Ni kan dock se trailern här:

Det gick bra för Starz och deras premiär av "Da Vincis Demons", serien lockade 2,14 miljoner tittare vilket faktiskt innebar rekord för kanalen. Det tog mindre än en vecka för dem att förnya den. Även HBO:s "Game of Thrones" slog nytt rekord med 4,7 miljoner tittare. Hos Syfy hade man också anledning att fira då debuten av deras "Defiance" lockade 2,7 miljoner. Serier det gick något sämre för under den förra veckan var "The Borgias", "Veep" och "Mad Men" som samtliga tappade tittare, "Mad Men" rasade med hela 20 procent jämfört med dess säsongspremiär veckan innan.

Avslutningsvis har en tidig trailer till Starz och Michael Bays piratserie "Black Sails" gjorts offentlig. Premiär för denna uppenbart våldsamma serie blir det någon gång nästa år.

| 22 april 2013 19:30 |