Serie

Skribent

MovieZine

11 juni 2021 | 10:55

Schyffert filmar romanen "Vi i villa"

I Discoverys nya dramakomedi, baserad på boken "Vi i villa" från 2008, möter vi en man på gränsen till ett sammanbrott.
Anders, 43, bor i villa med fru och dotter. Han har ett helt okej jobb, ett invant umgänge och han spelar padel. Allting borde vara bra. Men Anders känner sig instängd i sin tillvaro.

Han avskyr meningslösa parmiddagar med samma jävla tjat om renoveringar, tv-serier, trätrallar i lärkträ och resplaner inför sportlov och sommarlov. Han avskyr idioter som ställer sig upp på 40-årsfester och håller tal på vers. Och folk som pratar om att nu blir det äntligen ljusare igen. Anders har fått nog.. Så för att lätta på trycket börjar Anders att trakassera sina grannar.

Så lyder premissen för en ny originalserie från Discovery+, som  produceras av FLX med Henrik Schyffert ("Spring Uje spring") som huvudregissör.

- Jag läste "Vi i Villa" på en turnébuss 2015 och tänkte att det här är jag. Exakt så här komplicerat och jätteenkelt är det att vara jag. Livet är så här mörkt, vidrigt, roligt, varmt och kärleksfullt på samma gång… och det är EXAKT så här mycket tjafs om Adobe-uppdateringar och val av klinkers. Sedan dess har jag tänkt att den där boken skulle jag vilja filma. Nu får jag äntligen vara med och göra det, säger Schyffert i ett pressmeddelande.

Inspelningen av "Vi i villa" börjar i höst. Serien får premiär på Discovery+ under 2022.
| 11 juni 2021 10:55 |