Film

Skribent

Alexander Dunerfors

6 september 2013 | 13:15

"Hell Baby" visas på FFF

"The Congress" och "The Tower" finns också med i höstens festivalschema.

Häromveckan kunde MovieZine berätta om de första fem titlarna som är klara för höstens Fantastisk Filmfestival, inklusive den efterlängtade "The World's End". Nu har man släppt ytterligare fem. Bland annat får den skruvade skräckkomedin "Hell Baby" och Ari Folmans udda skapelse "The Congress" sin Sverigepremiär på höstens mest fantastiska festival:

The Congress

Regissören till rosade "Waltz with Bashir", Ari Folman, är tillbaka med "The Congress", en färgsprakande hallucinogen tripp in i en surrealistisk framtid där ingenting är som det ser ut att vara. Skådespelerskan Robin Wright (spelad av Robin Wright själv) börjar bli lite till åren i Hollywoods ögon och får ett allra sista erbjudande. En studio vill digitalisera henne genom att scanna både kropp och själ och köpa rättigheterna till henne som skådespelerska, för att sedan kunna använda henne i vilka filmer de vill för all framtid. Men vad i hela friden innebär det egentligen?

The Tower

"The Tower" är en sydkoreansk "Die Hard"-flirtande "Skyskrapan brinner!" som lyckas bjuda på intressanta karaktärer att knyta an till samtidigt som spektakulärt brutala explosioner och nervig dramatik kommer få alla stolar i biografen att darra av spänning.

Hell Baby

Om du någonsin reflekterat över vad som kan hända om du röker och dricker under graviditeten, ger "Hell Baby" dig svaret. "Hell Baby" är årets mest lekfulla och flamsiga skräckkomedi, en helvetiskt underhållande bakisfilm som visar "Scary Movie" var skåpet ska stå!

Sweet Vengeance

En snygg, hård men underhållande western bjuds det på i "Sweet Vengeance", där det häftiga, sandiga landskapet är så påträngande att det nästan förtjänar en omnämning i eftertexterna. January Jones ("Mad Men") spelar Sarah, en fattig med lycklig kvinna som bor med sin make Miguel i New Mexico-territoriet. En dag kommer inte Miguel hem, och lyckan är för evigt förlorad. Sarah ger sig iväg på en svår jakt för att ta reda på vad som hänt med honom och för att få sin hämnd. 

Bushido Man

Delikata slagsmål och ypperligt koreograferad mat i en bejakande och djupt originell hyllning till sin egen genre väntar i "Bushido Man". Hemkommen efter en ettårig pilgrimsfärd genom Japan ska Toramaru nu redogöra för hur han har omsatt teori i praktik under sina äventyr. Han har stridit mot sju olika fiender, var och en fulländad i sin egen vapenskicklighet, efter att först ha smörjt kråset med deras respektive favoritmeny.

Hela programmet släpps passande nog fredagen den 13:e september. Fantastisk Filmfestival 2013 drar igång den 26 september i Lund.

| 6 september 2013 13:15 |