Film

Skribent

MovieZine

4 september 2020 | 12:00

Helena Bergström regisserar "Dancing Queens" för Netflix

Dansdrömmar och dragqueens möts i en ny komedi med Molly Nutley.
Skådespelerskan och regissören Helena Bergström kommer att regissera den kommande Netflix-filmen "Dancing Queens" – ett drama om att våga omfamna det oförutsägbara och vara öppen för kärlek och vänskap i alla dess former.

Handlingen kretsar kring Dylan Pettersson (Molly Nutley), en 23-årig tjej från en liten ö i Bohusläns skärgård som har stora dansdrömmar. När hon övertalas att städa på drag-klubben Queens, som kämpar med att gå runt, upptäcker klubbens stjärna och koreograf av en slump Dylans talang. Dylan vill mer än allt annat medverka i showen – men det är en dragshow – och hon är en tjej. Men där det finns vilja finns det också en väg.
 
 
Helena Bergström har skrivit filmens manus tillsammans med Denize Karabuda ("Se upp för dårarna").

- Det positiva gensvaret från Netflix har varit överväldigande. Att få detta stöd och så stor tro på sin film men även veta att "Dancing Queens" kommer att nå ut till en global publik är en dröm. Jag ser så mycket fram emot den här nya och spännande resan, fullspäckad av extravagans, mänsklighet och kärlek, säger Bergström i ett pressmeddelande.

I rollerna syns förutom Molly Nutley även Marie Göranzon, Claes Malmberg, Christopher Wollter, Rakel Wärmländer, Ann Westin, Max Ulveson, Mattias Nordkvist, Razmus Nyström, André Christenson, Emil Almén, Fredrik Robertsson, Robert Fux, Louie Indriana, Dominika Peczynski och Fredrik Quinones, som både gör sin skådespelardebut och står för filmens koreografi.

"Dancing Queens" kommer att ha global premiär på Netflix under 2021.
| 4 september 2020 12:00 |