Serie

Skribent

MovieZine

15 juni 2021 | 07:15

"Heder" kommer tillbaka med en tredje säsong

En av Viaplays mest sedda originalserier har redan sålts till 60 länder.
Viaplay har beställt en tredje säsong av sin dramaserie "Heder", om fyra advokater som försvarar kvinnors rättigheter. Skådespelar-kvartetten Alexandra Rapaport, Eva Röse, Anja Lundqvist och Julia Dufvenius ser fram emot att påbörja inspelningen i höst.
 
- Vår serie har ett tydligt existensberättigande och vår publik har överöst oss med kärlek, så vi ska göra allt vi kan för att förvalta detta förtroende från Viaplay och publiken och göra en hållkäften-säsong, säger Alexandra Rapaport i ett pressutskick.

Den tredje säsongen utspelar sig 18 månader efter den förra och inleds brutalt med ett omskakande terrorattentat kopplat till incels. Incelrörelsen har på senare år blivit ett växande hot. Incel är en förkortning av "involuntarily celibate" eller "ofrivilligt celibat" och är en våldsbejakande person som inte är sexuellt aktiv med ett uppbyggt hat mot kvinnor.

Serien har blivit en av Viaplays mest sedda original och är såld till 60 länder. Dessutom är fyra remakes under utveckling, skriver Deadline.

"Heder" säsong 3 börjar sändas 2022.
| 15 juni 2021 07:15 |