Film

Skribent

Patrik Jonsson

13 september 2012 | 22:30

"Heathers" blir TV-serie

I veckans TV-rapporter berättar vi att Relativity planerar en serie av "Act of Valor" och att svenskdanska serien "Bron" exporteras till USA.

Relativity och The Bandito Brothers tänker göra en TV-serie av deras rätt så färska Navy Seals inriktade film "Act of Valor". Planen är att sedan försöka sälja in den till någon av kabelkanalerna då de markbundna tydligen är helt uteslutna. Good thinking! De tillägger att serien till stor del ska bygga på karaktärerna och tonen i filmen, den kommer inte att bli någon direkt adaption. Relativity & Co undersöker dessutom ifall det finns något intresse av att göra serieadaptioner av filmerna "Immortals", "Haywire" och "Movie 43", detta är dock ännu så länge endast spekulationer, ifall det blir verklighet lovar jag så klart att återkomma till detta.

Nästa skandinaviska produktion att gå på export till det stora landet i väst är den svenskdanska thrillerserien "Bron" ("Broen") som sändes på SVT den förra hösten. En mycket bra serie som nu då ska stöpas om, Sverige och Danmark är utbytta mot USA och Mexiko och Öresundsbron är utbytt mot en bro som sammanbinder El Paso med Juarez. Det är kabelkanalen FX som har köpt upp rättigheterna och den mexikanska regissören Gerardo Naranjo ("Miss Bala") kommer att regissera pilotavsnittet. Själv är jag måttligt road då jag har sett samtliga av alla dessa skandinaviska serier som inom det närmsta kommer att dyka upp på de amerikanska kanalerna, markbundna som kabel, trist. Nu räcker det tycker jag.

Nu ska ni få höra på en mix som man knappt tror att är sann och dess synopsis känns knappast mer logisk. Josh Schwartz ("Gossip Girl", "Chuck"), Bret Easton Ellis ("American Psycho") och Catherine Hardwicke ("Twilight") har slagit sig ihop för göra ett monsterdrama för CW. Serien heter "Copeland Prep" och ska utspela sig på en slags elitskola där konkurrensen mellan eleverna är så pass stor att de förvandlas till monster som sedermera sprider skräck i samhället. Schwartz ska producera, Ellis har skrivit och Hardwicke ska fungera som någon slags rådgivare, konsulent. Ja kära nån, nä...jag lämnar det här och går vidare.

NBC har gett klartecken till ett rättegångsdrama kallat "Vanishing Point" som är skapat och skrivet av manusförfattaren Ben Ripley som även nyligen skrev manuset till filmen "Source Code". Angela Bassett har fått en av de två kvinnliga och ledande huvudrollerna och hon kommer även, tillsammans med Sony Pictures TV, att producera det hela.

Efter sommarens framgångssaga "Longmire" och miniserier som "Bag of Bones" samt "Coma" så tänker nu A&E satsa på det ockulta och detta gör de tillsammans med Michael Bay. Kanalen har nämligen beställt ett avsnitt från honom av en serie kallad just "Occult". Dess handling känns dock väldigt bekant då serien ska kretsa kring två FBI-agenter, en kvinnlig och en manlig, som är satt att lösa oförklarliga och ockulta fall.
Dessutom så ska det hela skrivas av James Wong som skrev en massa avsnitt till *trumvirvel* ja just det, "The X-Files"!

TNT har delat ut pilotavsnitt till hela tre serier och samtliga av dessa är serier som tidigare i år blev ratade av andra kanaler. Först gäller det NBC-nobbade "Legends" som Howard Gordon ("Homeland", "24") ligger bakom. Sedan så har vi den Jerry Bruckheimerproducerade actionserien "Trooper" som CBS t.o.m. hade rollsatt med Miro Sorvino i huvudrollen, men som slutligen ändå fick kalla handen. Till sist så gäller det Shane Brennans deckare "King & Maxwell" som även den fick nobben av CBS. Dessutom har TNT Michael Bays "The Last Ship" som just nu håller på att rollsättas, med andra ord är det full rulle just nu hos kanalen. Vilka av serierna, om inte samtliga, som sedan tar sig ut till sändning återstår att se.

Det ser ut som att Kurt Sutter ("Sons of Anarchy") kan komma att byta inriktning något i hans nästa serie. Tydligen har han sålt ett nytt projekt till FX och denna gång så handlar det om en komediserie kallad "Diva. Clown. Killer." där mycket talar för att hans fru, Katey Sagal, ska få rollen som själva divan, som i detta fallet är en avdankad 80-talsrockstjärna. Vidare så extraknäcker hennes son som clown på olika fester och så är det uppenbarligen någon slags mördare inblandad också, mer vet jag inte, det har nämligen inte avslöjats så mycket mer kring detta projektet ännu.

Sagokanalen ABC har tydligen absolut inga planer på att sluta med sitt sagoberättande. Efter ett fortsatt förtroende till "Once Upon a Time" och "Revenge" (som är en modern tappning på "The Count of Monte Cristo") samt en storsatsning på en modern tappning av Tom Sawyer & Huckleberry Finn, så har kanalen ännu en sagoserie i startgroparna. "A Kingdom Far Away" heter den och ska utspela sig i en magisk värld där monster och annat jox tillhör verkligheten. ABC börjar mer och mer på att likna CW och maken till enkelspårighet får man då leta efter...

Ja och så över till veckans självklara bottennapp; planerna på att göra en TV-serie av "Wonderwoman" är fortfarande aktuellt! Denna gång så är det tydligen CW (så klart) som ska ha gett grönt ljus till ett nytt manusutkast som för tillfället går under titeln "Amazon". Enligt CW själva ska det hela utspela sig då Diana var oerfaren och ung (så klart), alltså innan hon blev en slags krigarprinsessa med superkrafter.
De får lägga upp detta hur de vill, jag kommer ändå inte att titta och jag vågar dessutom påstå att jag inte tror att så många andra kommer att göra heller, serien är redan på pappret dömd att misslyckas.

Här kommer ännu en rätt så kass och beklaglig nyhet. Bravo har planer på att göra en serieadaption av filmen "Heathers" från 1989, ja ni vet den där filmen med den där eminenta titelöversättningen? "Häxor, Läxor och Dödliga Lektioner". Serieversionen ska, ifall den plockas upp, kretsa kring Winona Ryders karaktärs dotter som i high school får tampas med Heathers (den gång kallad Ashleys) mobbande och grymma döttrar. Den här idén låter ungefär lika lockande och fantasifull som den svenska titeln, lägg ned säger jag. Annars är ju detta helt klart någonting för kanalen CW som jag helt ärligt börjar att tro att hette WC från första början.

Nyheter i korthet;

Äntligen så har TV4:s efterlängtade tredje säsong av "Solsidan" fått sig ett premiärdatum, se till att ringa in söndagen den 7:e oktober, klockan 20.00 för att vara mer exakt, för då drar nämligen serien igång igen! Det var då på tiden...

Ryan Murphy har nu avslöjat att även Frances Conroy kommer tillbaka till den andra säsongen av "American Horror Story".

ABC har gett grönt ljus åt ett varsitt pilotavsnitt av komediserierna "Trophy Wife" och "Safe At Home".

Avslutningen av J.J. Abrams "Fringe" har fått ett datum; den 2:a februari (på självaste Groundhog Day i U.S.A.) så kommer det allra sista avsnittet av serien att sändas, detta enligt seriens huvudproducent J.H. Wyman själv.

Christina Ricci kommer att göra en gästroll i den kommande säsongen av "The Good Wife".

Doug Ellin rapporteras att så gott som vara klar med sitt manus till den ev. filmen och fortsättningen på HBO:s serie "Entourage"

Den Bill Lawrenceproducerade komediserien "I Suck At Girls" har fått förtroende till ett pilotavsnitt hos Fox och de har även köpt upp en komediserie kallad "Bastards" som kommer från Jason Milcallef ("Horrible Bosses").

NBC tänker tillsammans med Howard Gordon göra en adaption på den isländska serien "Ritter", eller ja, "Réttur" som den heter på isländska. De har även ett slags politisk drama på gång som heter "The White House Confidential".

"Anonymous", ett spionactiondrama med komiska undertoner, landade till slut hos Fox med en bindning till att spela in minst ett pilotavsnitt. Serien ska produceras av Jason Katims ("Friday Night Lights" & "Parenthood").

I våras så bytte "Cougar Town" kanal där serien flyttade från ABC till TBS, nu har den fått ett återkomstdatum och det är tisdagen den 8:e januari på, just TBS, som gäller.

Liza Minnelli har fått en roll i nystarten av "Arrested Development" där hon helt enkelt ska spela sig själv.

Shonda Rhimes har sålt en thrillerserie till NBC med titeln "Under the Gun" som ska kretsa kring en kvinnlig FBI-agent med ett mörkt förflutet, påhittigt? Nej men det är ju Shonda Rhimes och NBC.

"The Mentalist":s skapare Bruno Heller har av CBS fått grönt ljus till ett pilotavsnitt av hans serie "The Advocates" som ska fokusera på en kvinnlig advokat som slår sig ihop med en ex-fånge för att ta sig an s.k. "underdog"-fall.

Det lutar åt att USA Network inte kommer att förnya serierna "Necessary Roughness", "Fairly Legal" och nykomlingen "Common Law", detta pga det gamla vanliga; för låga tittarsiffror.

Däremot så har A&E förnyat sitt flaggskepp "The Glades" och gett serien en fjärde säsong.

Donald Glover från "Community" håller på att utvecklar en ny serie för NBC, det hela ska bli en komediserie som är löst baserat på hans eget liv och ifall serien plockas upp så tänker han även ta sig an och spela huvudrollen.

FX: s "Sons of Anarchy" drog igång sin femte säsong i tisdags och det blev minst sagt en succé. Hela 5, 4 miljoner såg säsongspremiären och detta markerar inte endast det mest sedda avsnittet för serien, utan för ett avsnitt av en serie överhuvudtaget på FX någonsin!

NBC har köpt upp en dramaserie av Becky Hartman Edwards och Sony TV kallad "Switched at Birth".

Efter att ha fått kalla handen av HBO så har nu Mark Whalbergs och Steve Levinsons komediserie "Lifestyle Lemonaid" hittat ett nytt hem, nämligen hos Fox.

Nu börjar det sannerligen på att dra ihop sig, snart börjar höstsäsongen på allvar där massor av premiärer, gamla som nya, står för dörren. 

Här har ni ett ganska så komplett och matnyttigt höstschema för de amerikanska kanalerna hopsnickrat av tv.com. Ja och detta schema får således sätta punkt för denna vecka, men vi hörs så klart snart igen!

| 13 september 2012 22:30 |