Film

Skribent

Alexander Kardelo

8 juli 2013 | 14:01

HBT-grupp vill att du ska skippa "Ender's Game"

På grund av författaren Orson Scott Cards tydliga ställning mot homosexuella äktenskap.

Harrison Fords och Asa Butterfields rymdäventyr anländer på bioduken den 1 november 2013. Men den amerikanska gayaktivisterna Geeks Out kommer inte att köa för biljetter. Nu uppmanar de andra att följa deras råd och skippa "Ender's Game" helt och hållet:

- Köp inte biljetten, köp inte DVD:n, se den inte på on-demand. Strunta i alla leksakerna. Hur mycket du än har beundrat hans böcker, ge inte Orson Scott Card mer pengar, skriver gruppen.

På självaste premiärdagen planerar man dessutom en serie "Skippa Ender's Game"-events runt om i USA, skriver Ace Showbiz.

- På så vis kan vi skicka ut en tydlig signal till Card och andra som aktivt motsätter sig homosexualitet - vi köper inte det han säljer.

61-årige Orson Scott Card är enligt gruppen inte bara science fiction-författare utan en notorisk homofob som flera gånger uttalat sig negativt om bl.a. samkönade äktenskap. Han är medlen i National Organization for Marriage och har sagt att han vill "krossa den regering som försöker förändra äktenskapets enda definition".

"Ender's Game" regisseras av Gavin Hood och har svensk biopremiär 8 november.

Kommer du att skippa filmen enligt Geeks Out uppmaning? Är det rätt att nobba filmer på grund av en författares, regissörs eller skådespelares åsikter? Kommentera nedan.

| 8 juli 2013 14:01 |