Serie

Skribent

Alexander Svensson

2 november 2023 | 19:45

HBO skyfflar runt i schemat - flera stora premiärer försenas

“House of the Dragon”, “The Last of Us” och “Euphoria” är några av de serier som HBO har i rockärmen.
HBO har ett event i New York idag, och Casey Bloys, HBOs innehållschef har gett ny information om när vi kan vänta oss att se mer av våra favoritserier, vilket Deadline vänligen nog förmedlar till alla oss som inte är på plats. Vissa av serierna har, på grund av strejken stått stilla och har därmed flyttats till 2025.
 
En god nyhet är att “House of the Dragon”, spinoff-serien på “Game of Thrones”, kommer att släppa sin andra säsong som väntat under sommaren 2024. Vi kan med andra ord vänta oss mer kusingifte och fler drakar lagom till semestern. Serien är ett av få stora projekt som kunnat fortsätta spela in under strejken, då dess skådespelare är knutna till det brittiska facket Equity. Även true-crime dokumentären “The Jinx” kommer att släppa nya avsnitt under 2024, under titeln “The Jinx: Part 2”.
 
Värre är det för en del andra serier. Alla fans av svamp, zombies och Pedro Pascal lär sucka högt över att höra att den andra säsongen av “The Last of Us” inte kommer att dyka upp förrän 2025. Inspelningen är för tillfället avsedd att starta under våren.
 
Även ungdomsserien "Euphoria" med Zendaya i huvudrollen kommer inte återvända med sin tredje säsong förrän 2025. Serien stötte på en tragedi tidigare i år då Angus Cloud, en av huvudrollsinnehavarna, plötsligt avled endast 25 år gammal.
 
Andra serier som vi, enligt HBO, inte lär se förrän 2025 är tredje säsongen av Mike Whites hyllade satirserie “The White Lotus” och “It”-spinoffserien “Welcome to Derry”.
 
Deadline uppger också att Batman-spinoffen “The Penguin” med Colin Farrell i huvudrollen som den ikoniske gangstern kommer att försenas. Den verkar dock fortsättningsvis avses ha premiär under 2024, fast inte under våren som det först var tänkt.
| 2 november 2023 19:45 |