Skribent

Patrik Jonsson

7 september 2011 | 18:01

HBO och Mike Tyson gör "Da Brick"

I veckans TV-rapporter berättar vi att HBO:s två nya projekt och att Dan Aykroyd planerar att göra en TV-serie om "Blues Brothers".

HBO och Mike Tyson har slagit sig samman och resultatet heter "Da Brick". Serien ska baseras på Tysons unga hårda år då han sakta men säkert kämpade sig framåt i boxningsringarna, ett pilotavsnitt är redan beställt. Förutom Tyson själv så finns flera tunga namn representerade; Doug Ellin, skaparen av "Entourage", ska producera och manuset är skrivet av John Ridley ("Three Kings"). Dessutom så ska det hela regisseras av ingen mindre än Spike Lee. Ja det låter väl inte så pjåkigt det här?

Ett annat projekt som HBO just nu har under utveckling är "Big Dead Place" som ska ha ingen mindre än Tony Soprano himself, James Gandolfini, i huvudrollen. Serien är skriven av Peter Gould ("Breaking Bad") och ska kretsa kring en forskningsstation i Antarktis, Gandolfini kommer även att stå som producent.

History Channel har en ny miniserie på gång, deras senaste serie "The Kennedys" mer eller mindre floppade dock i U.S.A. men för den sakens skull så verkar de absolut inte ha tappat gnistan. Tvärtom, deras senaste skapelse heter "The Hatfields and McCoys: An American Vendetta" och ska kretsa kring en 13-årig fejd mellan familjerna Hatfield och McCoy under slutet av 1800-talet, 1878-1891 för att vara mer exakt. Detta är ännu en verklighetsbaserad dramaserie och det är hittills inga dåliga namn man har samlat på sig, eller vad sägs om; Tom Berenger, Kevin Costner, Bill Paxton, Mare Winningham och Powers Boothe! Det hela kommer att regisseras av Costners gamla parhäst Kevin Reynolds ("Robin Hood-Prince of Thieves" & "Waterworld").
Premiär för serien blir det någon gång under nästa år, förmodligen redan till våren. Detta är definitivt något som jag kommer att kolla in!

Det gick ju inte så bra för Forest Whitaker i "Criminal Minds" spin-off "Suspect Behavior", serien lades ned i våras efter endast en säsong. Whitaker har dock inte gett upp TV-drömmarna ännu då han har en ny serie under utveckling för TNT. "H.I.K.E" heter den och ska bli ett slags thrillerdrama som ska fokusera på kidnappningar, gisslandramer och en grupp av specialister inom dess områden kallade "Home Invasion Kidnapping Enforcement".

Skådespelaren Dan Aykroyd och Judy Belushi, änka till den allt för tidigt bortgångne John Belushi, har planer på att göra en TV-serie av "Blues Brothers". Anne Beats, som tidigare skrivit en hel del material för "Saturday Night Live", har redan skrivit klart ett pilotavsnitt som just nu florerar runt hos diverse TV-kanaler.
Ja det verkar ju vara lite inne nu att blanda musikaler och TV-serier, "Glee" och Spielbergs kommande "Smash" är två exempel, frågan är om det verkligen behövs en till? För mig är svaret blankt nej, jag har ingenting emot just "Blues Brothers", men jag tycker att det räcker nu.

NBC har också planer på att göra en filmadaption och även för dem så handlar det om att slå liv i en 80-tals klassiker, nämligen "Romancing the Stone" ("Den Vilda Jakten på Stenen") från 1984. Ifall serien kommer att bli en prequel, sequel, remake, reboot eller vad de nu vill kalla det för är det ännu inget sagt om och inget om rollbesättningarna heller. Visst hade det varit roligt med en tvättäkta äventyrsserie, men det hade ju varit ännu roligare ifall de hade hittat på något nytt, jag känner mig dock mer intresserad av denna än av "Blues Brothers".

Nyheter i korthet;

Det blir lite av en mindre återförening av "The Shield"-gänget i den kommande säsongen av "Sons of Anarchy" då Benito Martinez (Captain David Aceveda) och David Rees Snell (Ronnie) kommer att dyka upp.

A&E ska satsa på ett nytt smugglardrama kallat "Bordertown: Laredo" där vi ska få följa sex amerikanska och mexikanska poliser som ställs mot de mexikanska knarkkartellerna, tio avsnitt är redan beställda.

Danny Pudi (Abed i "Community") kommer att göra en gästroll i höstens omgång av "Chuck", i det femte avsnittet närmare bestämt.

CW har ytterligare en polisserie på gång som just nu går under namnet "Musketeers 3.0", som producenter står Tom Fontana och Barry Levinson som båda tidigare har arbetat med bl.a "O.Z." och "Homicide".

David Cross ("Arrested Development") har fått en återkommande roll i den kommande säsongen av "Modern Family".

Showtime har förnyat "The Big C" vilket innebär en tredje säsong bestående av tio avsnitt, däremot så har TNT lagt ned sjukhusdramat "Hawthorne".

Ja, september är i full gång och detta innebär givetvis drösvis med premiärer och kära återseenden av nya och gamla TV-serier. För att underlätta lite så passar jag på att länka till en sida där samtliga av septembers premiärer finns listade. Detta var allt jag hade för denna vecka, tack för att ni tog er tid att läsa och sköt om er.

| 7 september 2011 18:01 |