Serie

Skribent

MovieZine

28 juni 2021 | 12:35

HBO Max beställer svenska komediserien ”Lust”

Om 40-plus-kvinnor som kämpar för att hålla lusten vid liv i en sexuellt frustrerad värld.
Inför lanseringen av HBO Max på våra breddgrader senare i år meddelar man nu att produktionen på den första svenska Max Original-serien är igång.

Sofia Helin, Anja Lundqvist, Julia Dufvenius och Elin Klinga gör huvudrollerna i "Lust" - som beskrivs som "en skamlöst rolig och smärtsamt ärlig komedi om 40+-kvinnor som kämpar för att hålla lusten vid liv i en sexuellt frustrerad värld". För regin står Ella Lemhagen.
 
- I mitt barndomshem fanns det en bok i bokhyllan som var helt sönderläst av släktens alla flickor och kvinnor; sexundersökningen Hite-rapporten, bästsäljaren från 1976 av den amerikanska feministen Shere Hite. Att få en inblick i de vuxnas mest intima rum och förstå hur olika alla har det vad gäller sex var häpnadsväckande, berättar Sofia Helin och fortsätter:

- När jag och mina vänner nu i vuxen ålder tog upp att vi faktiskt pratar med varandra om allt utom just om våra sexliv, mindes vi åter Shere Hites banbrytande sexundersökning. Det blev till långa samtal med mycket skratt. Det är ett så sårbart ämne och därför så befriande att få skratta åt tillsammans. Att para ihop en sexundersökning med en komediserie skapade ett fantastiskt kreativt rum och det blev vår serie: "Lust".
 
 
"Lust" kommer att få premiär i alla HBO Max-länder i Europa.
| 28 juni 2021 12:35 |