Serie

Skribent

Josefine Krischausky

11 december 2021 | 01:00

HBO har planer på en fortsättning av "Six Feet Under"

Skaparen Alan Ball är med ombord på det nya projektet, som eventuellt kan låta publiken återförenas med medlemmarna i familjen Fisher.
Den hyllade dramaserien "Six Feet Under" kan snart komma att få nytt liv. HBO har nyligen, över 20 år efter premiären, börjat planera en uppföljare, rapporterar Variety
 
I nuläget finns det inga manusförfattare anslutna till projektet, som fortfarande är inne i ett mycket tidigt stadie. Däremot ska skaparen av originalet, Alan Ball, finnas med som en av producenterna. 
 
Även själva konceptet är ännu under utveckling. Det är alltså inte bestämt om uppföljarserien kommer att vara en direkt fortsättning av den ursprungliga handlingen, som kretsade kring den dysfunktionella familjen Fischer och deras begravningsbyrå i Los Angeles. 
 
 
"Six Feet Under" sändes i fem säsonger mellan 2001 och 2005, och belönades med ett flertal Emmys och Golden Globe-statyetter. Ball har sedan seriens slut gjort fler produktioner hos HBO, däribland vampyrserien "True Blood", och allra senast familjedramat "Here and Now"
 
I originalets ensemble fanns namn som Michael C. Hall (som nu är aktuell i uppföljaren till "Dexter"), Peter Krause, Frances Conroy och Lauren Ambrose. Om några av dem kommer att vara en del av fortsättningen återstår helt enkelt att se. 
 
Hade du velat se mer av "Six Feet Under"? 
| 11 december 2021 01:00 |