Skribent

Patrik Jonsson

1 december 2011 | 19:01

HBO gör västernserie om Doc Holliday

I veckans TV-rapporter berättar vi att Jack Black har sålt en serie till SyFy och att HBO och BBC har ett samarbete på gång.

Den här veckan så ska vi snacka om allt från västerns till fantasy till återupplivningar och till självaste Steven Seagal så det är väl lika bra att jag kör igång med detsamma!

Ja det var väl typ bara en kanal kvar som inte hade gått ut med att de skulle satsa på en västernserie nästa år och det var HBO.  Nu så är dock även den bubblan spräckt då de tillsammans med manusförfattaren Akiva Goldsman ("A Beautiful Mind", "I Am Legend") kommer att satsa på ett ännu obetitlat drama om legenden Doc Holliday. Ron Howard är satt att regissera pilotavsnittet men inget är ännu så länge sagt om vem som ska porträttera Holliday. Val Kilmer krossade ju i rollen som honom i filmen "Tombstone" så just den rollen blir nog svårsagen. I vilket fall som helst låter det här, som vanligt då det gäller HBO, mycket lovande! Holliday är en mycket intressant karaktär och sist då HBO gav sig på en västernserie så blev resultatet den helt fenomenala "Deadwood".

Jack Black har sålt en komediserie till Syfy och det där kanske rimmar rätt så illa, men om jag säger att serien ska kretsa kring två kvinnor som jagar spöken så kanske det låter lite mer Syfy över det hela. "Ghost Ghirls" heter projektet och serien ska enligt kanalen bli som en blandning av "Medium", "Ghost Whisperer" och "Ghostbusters".

Liev Schreiber har fått huvudrollen i Showtimes kommande storsatsning "Ray Donovan". Schreiber ska spela titelkaraktären som i sin tur är en slags "fixare" åt krösusarna i Los Angeles finare kvarter. Han är med andra ord mannen som de ringer då de vill att de mindre angenäma problemen ska försvinna. Ann Biderman, skaparen av "Southland", kommer att producera tillsammans med Mark Gordon. Inspelningarna beräknas att starta i januari.

FX har passat serien "Outlaw Country" som kretsar kring en kriminell familj i Nashville. I huvudrollerna finns John Hawkes, Luke Grimes och Mary Steenburgen. Det här var ju lite tråkigt, mycket talar för serien och ifall FX hade stått bakom den så hade den känts ännu mer intressant. Nu är ju dock loppet inte helt kört för den, det finns givetvis fler kanaler och förhoppningsvis så nappar någon annan kabelkanal.

HBO och BBC har ännu ett samarbete på gång, de tänker nämligen göra en adaption på Hilary Mantels bok "Wolf Hall" som berättar en fiktiv historia om kung Henrik den 8:e och Thomas Cromwell, mannen som hjälpte honom att få hans giftermål ogiltighetsförklarat. Det här låter ju iof ganska mycket som handlingen i "The Tudors" men jag litar på att HBO och BBC vet vad de pysslar med. Något premiärdatum har det inte nämnts något om, serien ska dock bli en miniserie, i alla fall till att börja med.

Det blir den Oscarsnominerade skådespelerskan Elisabeth Shue som kommer att ersätta Marg Helgenberger i "C.S.I". vilket hon kommer att göra i ett avsnitt som ska sändas februari nästa år. De kommer dock att lämna dörren öppen för Helgenberger´s karaktär för ev. framtida gästframträdanden i serien.

Nu är det klart att det faktiskt blir en fortsättning på Fox´s komediserie "Arrested Development" som lades ned för ett par år sedan. Det blir dock inte Fox som kommer att fortsätta sända den utan det är streamingkanalen Netflix som har lagt vantarna på serien. Netflix börjar på att växa sig till en allt starkare kanal, för ett par månader sedan så vann de striden om David Finchers kommande serie "House of Cards" med Kevin Spacey i huvudrollen och nu har de alltså även "Arrested Development. Om allt går enligt planerna så kommer "Arrested Development" att börja finnas tillgänglig som on-line streaming i början av 2013.

I början av den förra veckan så blev det klart att "Dexter" får två säsonger till vilket gör att serien minst kommer att få sammanlagt åtta säsonger. David Nevins som är huvudansvarig på Showtime som sänder serien har dock gått ut och sagt att den åttonde säsongen förmodligen också kommer att bli den allra sista. Ett slut på serien ska enligt ett tidigare uttalande redan vara skrivet och klart.

Kräksjukan går, ingen har hittat något botemedel mot vare sig cancer eller AIDS och ABC har gett den förskräckliga serien "Body of Proof" ytterligare tre avsnitt vilket betyder att serien snart har nått en full säsong med sina nu 20 avsnitt. Det verkar dock som att kanalen kommer att lägga ned den minst lika bedrövliga serien "Pan Am" då den inte har blitt förnyad. Ja, någon måtta får det väl ändå vara?

NBC har släppt två promotrailers till deras kommande serie "The Firm" som har premiär den 8:e januari nästa år. TV.com´s skribent Tim Surette verkar måttligt road och inte imponerar de särskilt mycket på mig heller. Inte då så pass så att den verkar vara en värdig efterträdare av nedlagda "Prime Suspect" i alla fall, döm själva.

Även Fox har lyft på locket för en av sina kommande serier och nu verkar det i alla fall som att människorna där har bestämt sig för att (trots allt) börja sända "Alcatraz" i januari, för här är den senaste trailern som indikerar på just detta. Något exakt datum nämns dock inte, det har ju varit några turer nu kring den här serien så jag tar det hela med en nypa salt ännu så länge.

Steven Seagal kommer att komma tillbaka till TV-världen och den här gången är det inte på "riktigt". Nä, för nu så ska han spela en snut i Seattle som går under-cover i ett slags actiondrama som kommer att heta "True Justice". "True Justice", ja bara titeln klingar ju Seagal; simpelt och fantasilöst. Serien kommer att sändas på en tämligen okänd kanal (no surprise there) som heter ReelzChannel. Grattis då till samtliga Seagal-fans (alla fem) nu får ni äntligen se Seagal slå först och fråga sen även i en TV-serie!

Nyheter i korthet;

NBC har "fyllt på" en serie och hos dem så är det "Up All Night" som har fått två extra avsnitt vilket gör att den har fått en full säsong på sammanlagt 24 episoder, de har även gett "Grimm" en full säsong...usch, jag avskyr verkligen den serien.

HBO:s kommande dramaserie "The Corrections" som redan har Diane West och Chris Cooper i två av rollerna har värvat ytterligare en stjärna, nämligen Ewan McGregor.

FX har släppt fyra nya promotrailers till den kommande och tredje säsongen av "Justified", ni hittar dem här.

Gale Anne Hurd ("The Walking Dead") håller på med något slags Area 51-projekt, ingen kanal är dock ännu bunden till serien.

Det ryktas om att Ricky Martin kommer att dyka upp i "Glee" och där kan han gärna stanna för min del.

U.S.A. Network har avslöjat premiärdatumet för deras nya serie "Common Law" och det är den 26:e januari som gäller.

"The Walking Dead"´s sjunde avsnitt som sändes på AMC i söndags var det sista innan juluppehållet, säsongens andra hälft kommer att börja sändas den 12:e februari.

Underbara Christopher Meloni från bl.a "Law & Order: SVU" & "OZ" kommer att få en större roll i den femte säsongen av "True Blood".

Okej, det ryktas nu om att HBO tänker ge grönt ljus åt två säsonger till av "Game of Thrones" (säsong 3 & säsong 4) och detta innan ens den andra säsongen har börjat att sändas, det snackas även om att säsongerna kommer att spelas in "back-to-back". Som vi tidigare vet så kommer varje säsong att baseras på en bok av romanserien "A Song of Fire and Ice", men nu spekulerar de som har läst böckerna i att dessa två ev. kommande säsonger kommer att bygga på bok nummer tre, "A Storm of Swords", som tydligen ska innehålla så enormt mycket material att det i stort sett behöver just två säsonger på sig för att göra boken rättvisa. Den som lever får se, i vilket fall som helst så ser det väldigt ljust ut för seriens fortsatta framtid!

Ja och eftersom vi ändå är inne på "Game of Thrones" så tänkte jag att serien även skulle få ta och runda av det hela för denna vecka. Det är ännu närmare 5 månader kvar tills vi får bege oss till Westeros igen, men redan nu så kan vi få en liten försmak av vad som komma skall då HBO har släppt en s.k. "In-Production"-trailer till den andra säsongen som har premiär i april 2012. Det är bara att klicka på länken. och njuta! Ja och medans ni gör det så passar jag på att tacka för denna vecka; Tack tack och ha det så bra så hörs vi snart igen!

| 1 december 2011 19:01 |