Skribent

Patrik Jonsson

19 april 2012 | 21:01

HBO gör komediserien "Royal"

I veckans TV-rapporter berättar vi att AMC har hela sex möjliga projekt på gång och att nya serien "Magic City" har nu setts av 3.5 miljoner tittare.

AMC, som sedan tidigare har minst en tre-fyra projekt på gång, meddelade i veckan att de har ytterligare sex manuskript som de vill blåsa liv i, så jag passar på att dra dem här lite kort; "Low Winter Sun" är en adaption på ett gotiskt mordmysterium från Nya Zeeland, i "Turn" så ska vi få följa George Washingtons spioner, "Philly Lawyer" är precis som det låter ett rättegångsdrama, "Crystal Pines" ska fokusera på ett kloningsexperiment, "F/V Mean Tide" är ett drama som ska kretsa kring en familj som livnär sig på hummerfiske och slutligen så har vi "Sacred Games" som är ett kriminellt drama som ska utspela sig i Mumbai.

Att hoppas på att samtliga av alla dessa manuskript slutligen blir till serier är nog att hoppas på för mycket. AMC brukar dock faktiskt vara ganska så hängivna vad det gäller deras satsningar så vi ska nog ändå inte bli förvånad ifall vi får se minst hälften av dessa plockas upp.

HBO håller på att utvecklar ännu en ny komediserie, "Royal" heter den och är skriven och skapad av Nick Schenk, som bl.a skrev manuset till filmen "Gran Torino" och Peter Tolan, en av skaparna av FX:s dramaserie "Rescue Me". Serien ska kretsa kring en politisk inkorrekt, old-school biker som tvingas in i "verkligheten" och åter ta ansvar då han får vårdnaden om sin brorson och brorsdotter. Ja det här kan så klart bli bra, jag menar det är HBO och då kan vad som helst hända.

Även FX satsar på en ny slags komedi fast hos dem så blir det, i vanlig ordning, lite åt det mer vågade och absurda hållet. "Whipped" heter serien och ska handla om en dominatrix i tonåren som får betalt för att piska politiker och affärsmän i Washington D.C. samtidigt som hon pluggar och strävar i skolan. Serien ska baseras på boken "I Was A Teenage Dominatrix" och det är Vince Vaughn som står bakom projektet, så klart.

Snart så har jag dragit upp samtliga kabelkanaler här och då jag ändå håller på så kan jag väl lika gärna ge mig i kast med Showtime! Kanalen tänker nämligen göra en adaption på den ännu icke utgivna romanen ""The Angry Buddhist" av Seth Greenland. Serien och tillika romanen, som har en del inslag av svart komedi, kommer att göra en djupdykning i familjedynamik, svek, korruption, politik och ska utspela sig i den kaliforniska öknen bland allt från trailer parks till amfetaminlabb till de tjusigare och mer städade delarna i Palm Springs. Vi kommer främst att få följa tre bröder; en polis som studerar buddhism, en återfallsbrottsling och en kongressman. Greenland, som tidigare även skrivit manus till HBO:s "Big Love", kommer själv att skriva manuset och David Kanter kommer att producera.

Att "Arrested Development" kommer att få en till säsong är redan klart och idag gick dessutom den ansvarige streamingkanalen Netflix ut med att samtliga tio avsnitt, som säsongen ska att bestå av, kommer att finnas tillgängliga på en och samma gång. Något premiärdatum är dock ännu inte satt, men det har ju länge snackats om att premiären kommer att ligga någonstans i början av nästa år, så ni får väl helt enkelt rikta in er på det då så länge. Netflix har även planer på att ge "Lilyhammer" med Little Steven en andra säsong, något som jag har svårt att förstå då den var under all kritik.

Förra veckan så berättade jag om "Magic Citys" knackiga premiär, men nu så har den sammanlagda siffran, inklusive försändningar och streaming, lagts ihop och det första avsnittet har till dags dato setts av 3,5 miljoner tittare vilket är ett avsevärt större antal än de futtiga 275 000 som rapporterades vid själva premiären. Det andra avsnittet som sändes i fredags är just nu uppe i 1,75 miljoner tittare, även det andra avsnittet och det kommande tredje har funnits uppe för streaming i cirka tre veckor.

Nyheter i korthet;

Dougray Scott har fått en roll i Eli Roths kommande skräckserie "Hemlock Grove".

NBC funderar på att göra en reboot på "The Office", ja ni läste rätt, det finns inte så mycket mer att tillägga annat än att skratta lite så där smått.

Fox har precis blivit klara med inspelningarna av den fjärde säsongen av "Fringe" och enligt rykten så ska de ha filmat in två olika slut iom att seriens framtid fortfarande är osäker. Detta innebär alltså att om serien nu läggs ned, vilket jag så klart inte hoppas på, så kommer vi ändå, förhoppningsvis, att få en hygglig avslutning.

Treat Williams kommer att göra ett gästframträdande i "Leverage" och Ellen Burstyn har fått en fast roll i USA Network:s "Political Animals" där hon bl.a kommer att få spela mot Sigourney Weaver.

DirecTV har gått ut med premiärdatumet av den femte och absolut sista säsongen av "Damages" och det är onsdagen den 11:e juli som gäller. Riktigt sorgligt att tvingas vinka farväl till en sådan toppserie, men allting har ju sitt slut.

Ja precis som denna artikel, för detta var nämligen allt för denna vecka, på återseende!

| 19 april 2012 21:01 |