Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

31 juli 2017 | 22:20

HBO cyberhackas och "Game of Thrones" manus läcker ut på nätet

Världens onda spoilare har slagit till igen! HBO har fått hela 1,5 terabyte med data stulen och tre serier berörs av läckorna, bland dem "Game of Thrones".
Näthackarna har slagit till igen. De senaste stora attackerna var riktade mot Netflix, men den här gången var det HBO och bland annat deras flaggskepp "Game of Thrones" som föll offer. Det är oklart om det var samma hackare.
 
Hackarna ska enligt rapporter ha stulit 1,5 terabyte med information från HBO:s datasystem, men de vill inte själva säga exakt vilken information som har läckt. Klart är i alla fall att hackarna har hittat manuset till nästa veckas avsnitt av "Game of Thrones", som kan ha spridits online nu, så väl som avsnitt av serierna "Room 104" och "Ballers".
 
HBO bekräftar att attacken har ägt rum och att säkerheten är en topprioritet. Hackarna hälsar dock att fler attacker "är på väg".
 
Det var inte länge sedan flera avsnitt av Netflix serie "Orange is the New Black" hackades och läcktes ut före säsongspremiären. Det är inte heller första gången HBO hackas: år 2015 hamnade flera förhandsscreeners, som pressen får, på olika nedladdningssajter. Sedan dess får journalister inte längre några förhandstittar av "Game of Thrones".
 
I ett mail till sina anställda skriver HBO:s högste chef Richard Plepler följande efter attacken:
 
- Tyvärr är det här problemet allt för vanligt i den värld vi lever i idag. Precis som alla andra utmaningar vi har stött på, är jag övertygad om att vi ska lyckas överkomma även den här.
 

Läs om hur Hollywood är under attack av hackare!

| 31 juli 2017 22:20 |