Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

8 april 2016 | 12:00

HBO bekräftar Jon Snows öde i "Game of Thrones"

Spoilervarning: När HBO idag ger oss en titel och beskrivning av handlingen i säsong 6, får vi svaret på frågan som vi alla har gått och ältat.
Jon Snow är död. Det är till slut bekräftat, när HBO plötsligt ger oss mer detaljer om vad säsong 6 kommer att handla om.

"Game of Thrones" har haft en särskilt hemlig handling fram tills nu. Detaljerna har varit sparsmakade, frågetecknen många och trailers hemlighetsfulla. Idag har vi fått ta del av en luddig beskrivning av säsongen överlag, men en mycket specifik beskrivning av det första avsnittet, som också har fått en titel: "The Red Woman".

"Jon Snow är död. Daenerys träffar en stark man. Cersei återser sin dotter igen." Så lyder synopsis för säsongens första avsnitt, som är uppkallat efter Melisandre.

När hon senast sågs till i säsongsfinalen red hon in i Castle Black efter Stannis och Jons död. I den senaste trailer sa hon till Davos att den stora segern som hon förutspått i lågorna var en lögn. Vi kommer onekligen att få lära oss något nytt om Melisandre när serien är tillbaka.HBO släppte också följande beskrivning av säsong 6:

"Som följd av den chockerande utvecklingen vi såg i slutet av säsong 5, där Jon Snow gick ett blodigt öde till mötes bland Castle Blacks myterister, där Daenerys nätt och jämnt undkom Meereens gladiatorarena samt med Cerseis offentliga förnedring på gatorna i King's Landing, börjar överlevare från alla delar av Westeros och Essos att omgruppera sig i kampen för sina enskilda, vissa mål. Bekanta ansikten kommer att forma nya allianser för strategisk överlevnad, medan nya karaktärer dyker upp för att utmana maktbalansen från öst till väst, norr till söder."

Liam Cunningham, som spelar Davos i serien, kommenterar den kommande säsongen i Entertainment Weekly.

- Den här säsongen är cool för den nollställer schackbrädet och folk paras ihop med nya människor. Förra året var det typ "världarna kolliderar". I år är det nästan som att du är i en helt annan serie. Det är helt nya planer - enorma planer. Nya lojaliteter. Nya spänningar. Det finns spänningar mellan karaktärer där det inte fanns några förut. Manuset är lika underbart som någonsin. Det kulminerar i något av det mest fantastiska som någonsin skapats för TV. Det är helt otroligt.

Detta är en hel del ny information att ta in på en dag. Visst, synopsis för säsongen i helhet är ganska vag och beskriver egentligen alla säsonger hittills, men desto mer intressant är bekräftelsen på att Jon Snow är död, efter allt gissande bland fans under ett helt år. Vem hade kunnat tro att vi skulle få svaret före säsongspremiären? Inför den 25 april bygger det helt klart upp intreset att höra om karaktärernas omgruppperingar och nya allianser. Det ska väl röra om i grytan!

Vad är din reaktion på all synopsisarna och avsnittets titel? Några teorier? Peppad?
| 8 april 2016 12:00 |