Film

Skribent

Andreas Samuelson

7 september 2022 | 19:00

Harry Styles spelar bög-polis i trailer till triangeldrama

Se förhandstitt på ”My Policeman”med popstjärnan och skådespelaren i en av huvudrollerna.
Senaste dagarna har mycket fokus varit på Styles och de andra inblandade i Venedig-aktuella ”Don’t Worry Darling”. Så pass mycket att många säkert missat att Styles snart är aktuell med en annan, betydligt mer annorlunda film som tidigare mest varit omskriven för Styles sexscener med sin manliga motspelare.
 
”My Policeman” är ett brittiskt-amerikanskt drama baserat på en roman med samma namn av Bethan Roberts. Den utspelas i 1950-talets Brighton där en smyghomosexuell polis (Styles) gifter sig med en kvinnlig lärare (”The Crown”-stjärnan Emma Corrin) medan han har en förbjuden romans med en museum-kurator (David Dawson, ”Peaky Blinders”).
 
Michael Grandage regisserar, sin andra film efter debuten ”Genius”. Linus Roache (”Vikings”), Gina McKee (”Phantom Thread”) och Rupert Everett spelar huvudkaraktärerna i äldre versioner. Av trailern att bedöma ser det ut att vara ett typiskt brittiskt finstämt, lågmält drama som till skillnad från den skruvade ”Don’t Worry Darling” lär ge Styles chansen att på riktigt visa prov på skådespelartalang.
 
Filmen har premiär på Torontos filmfestival och har svensk premiär digitalt 4 november.
 
Se trailern här:
 
| 7 september 2022 19:00 |