Film

Skribent

Josefine Krischausky

27 augusti 2022 | 12:00

Harry Styles aktuell med två huvudroller i höst

Under de kommande månaderna syns artisten både i den emotsedda thrillern "Don't Worry Darling" och det queera kärleksdramat "My Policeman".
Fem år har hunnit gå sedan vi såg Harry Styles göra sin skådespelardebut, i rollen som Alex i Christopher Nolans krigsdrama "Dunkirk". De som såg fram emot att få följa artistens fortsatta Hollywoodkarriär fick dock ha visst tålamod, för det skulle hinna ta ett antal år innan vi fick se honom i hans nästa filmroll. 
 
I fjol återvände Styles till bioduken, om än i en väldigt liten roll, när han plötsligt dök upp under eftertexterna i Marvelfilmen "Eternals". I år har det dock blivit dags för honom att få visa vad han går för, i inte bara en, utan två huvudroller. Under hösten ser vi Styles i de emotsedda filmerna "Don't Worry Darling" och "My Policeman", som båda snart får premiär på två av världens främsta filmfestivaler. 
 
Styles debutroll i 2017 års "Dunkirk" möttes av positiv respons från flera håll.
 
I "Don't Worry Darling" ser vi Styles i rollen som Jack Chambers, som lever i det utopiska 50-talssamhället Victory tillsammans med sin fru Alice, spelad av Florence Pugh. Alla män i området arbetar med ett topphemligt projekt, som ingen i omgivningen får lov att ifrågasätta, men stämningen i förorten förändras när den idylliska fasaden till slut börjar spricka.
 
"Don't Worry Darling" är den andra långfilmen att regisseras Olivia Wilde, som häromåret regidebuterade med komedin "Booksmart". Wilde ingår också i thrillerns skådespelarensemble, tillsammans med namn som Chris Pine och Gemma Chan. Filmen får världspremiär i Venedig den 5 september, för att sedan gå upp på biografer världen över senare under månaden.
 
 
Även i "My Policeman" tas vi tillbaka till 50-talet, men denna gång rör det sig om ett romantiskt drama i brittiska Brighton. Styles spelar här den unge polisen Tom Burgess, som lever ett till synes lyckligt liv med sin fru Marion, men samtidigt är hemligt förälskad i en annan man.
 
Vi kommer även att få följa samma karaktärer 40 år senare, när konsekvenserna av kärleksdramat ännu hänger kvar. Historien är baserad på en roman med samma namn, av författaren Bethan Roberts, och för regin står teaterregissören Michael Grandage.
 
I rollistan hittar vi också Emma Corrin, tidigare sedd i "The Crown". "My Policeman" premiärvisas på filmfestivialen i Toronto i mitten av september, men redan nu står det klart att Styles, tillsammans med resten av ensemblen, kommer att tilldelas ett skådespelarpris för sina insatser. 
 
 
Men efter att ovanstående filmer har fått sina premiärer, kan det återigen komma att dröja innan Styles tar sig an sin nästa filmroll. Vid flera tillfällen har han varit tydlig med att musiken kommer först, och i en ny intervju med Rolling Stone meddelar han att det inte finns några spikade planer gällande framtiden för hans filmkarriär. 
 
– Jag kan inte föreställa mig att jag kommer göra en film på ett tag. [...] Jag tycker om att göra det i stunden, men jag tror inte att jag kommer göra det så mycket, säger Styles till tidningen. 
 
"Don't Worry Darling" har svensk biopremiär den 23 september, medan "My Policeman" släpps på streamingtjänsten Prime Video den 4 november.
| 27 augusti 2022 12:00 |