Skribent

Patrik Jonsson

12 april 2012 | 22:01

Harrelson och McConaughey blir "True Detectives"

I veckans TV-rapporter pratar vi om ny äventyrsserie, serie om Allan Quatermain och lite tittarsiffror för Showtimes serier som hade premiär i söndags.

Bästa vännerna Woody Harrelson och Matthew McConaughey kommer snart att göra entré i TV-serievärlden. Serien heter "True Detectives" och ska kretsa kring poliserna Rush Cohle (McConaughey) och Martin Hart (Harrelson) vars liv och arbeten kolliderar under utredandet av en 17-årig lång jakt på en seriemördare i Louisiana. Den första säsongen kommer att bestå av 8 timslånga avsnitt, men det finns planer på fler säsonger. Där kommer dock karaktärer och story/fall att bytas ut, lite som "American Horror Storys" koncept med andra ord och detta betyder ju även att vi alltid kommer att få ett slags avslut efter varje säsong.

"True Detectives" är skriven av Nic Pizzolatto ("The Killing") och Cary Fukanaga ("Jane Eyre", "Sin Nobre") kommer att regissera samtliga avsnitt. Serien pitchas just nu för i stort sett alla kabelkanaler (med hjälp av två färdigskrivna avsnitt och en bibel!) och enligt rykten så vill i stort sett alla lägga vantarna på den, jag återkommer så klart med besked så fort den "vinnande" kanalen görs officiell. Ja vad ska man säga? Det här låter ju hur bra som helst och iomed seriens underbara upplägg så kan jag inte hjälpa att mina tankar bär mig iväg in på tidigare storverk som exempelvis "Chiefs".

Någon som är sugen på en äkta äventyrsserie? I så fall så kommer jag med tämligen goda nyheter, för snart så verkar det äntligen som att chansen kommer att finnas då Sonar Entertainment och Ecosse Films har gått samman och slungat upp med 30 miljoner dollar till ett storslaget actionäventyr på 10 avsnitt baserat på H. Rider Haggards böcker om äventyraren Allan Quatermain. Manuset till serien kommer att skrivas av Richard Kurti och Bez Doyle ("Going Postal") och serien kommer till stor del att filmas i Afrika. Även detta projekt saknar ännu så länge bindning till en specifik kanal, men det ryktas dock om att bl.a. BBC ska ha visat sitt intresse.

En TV-serie om Allan Quatermain låter ju faktiskt inte helt fel, här finns det minst sagt drösvis med potential och för en äventyrsälskare så lär ju denna nyhet klinga som ljuv musik. Allan Quatermain har ju gestaltats, i mindre framgångsrika filmer, tidigare av bl.a Richard Chamberlain, Patrick Swayze och Sean Connery, frågan är väl vem som känns mest passande att gestalta honom nu? Och kanske ännu viktigare; kan de möjligtvis äntligen göra Quatermain rättvisa?

Sonar Entertainment har även planer på att föra över spikskallen Pinhead till TV-världen. Japp, efter de alltmer misslyckade och floppande uppföljarna till "Hellraiser" så håller de alltså just nu på att utvecklar en TV-serie istället. Larry Kupin, som stod bakom bolaget New World som en gång gav oss filmerna "Hellraiser" och "Hellbound: Hellraiser II", står bakom det hela och kommer även att producera. Jag har dock svårt att se hur "Hellraiser" ska göra sig bra i serieform, här måste i så fall en kabelkanal rycka in annars kan de nog lägga ned det hela med en gång.

Snart så är det sommar och med den så kommer även ett längre uppehåll för den större delen av serierna, ja för de serier som "överlever" dvs. Vid den här tiden, april-maj, varje år så riktigt bubblar det hos kanalerna av tankar kring nya satsningar. Den stora frågan de ställs inför är så klart vilka nya serier de ska våga satsa på i höst och samtliga kanaler har så klart ett stort urval med piloter att välja på. Detta är en process som kommer att fortgå långt in i sommaren och det är väl inte förrän någon gång i slutet av den som vi vet vilka serier som de verkligen kommer att satsa på. Deadline.com har dock listat några intressanta projekt som de tror att ligger ganska så bra till så jag tar och länkar till dessa här. Detta gäller alltså endast de markbundna kanalerna, jag kommer att återkomma till kabelkanalerna vid ett senare tillfälle.

Tre av Showtimes serier hade sina säsongspremiärer i söndags och samtliga av dem startade med skakiga siffror; "Nurse Jackie" hade 653 000 tittare, "The Big C" 581 000 och "The Borgias" hade 604 000. Det är dock extremt hög konkurrans på söndagar, vi får väl se ifall någon av dessa tre serier överhuvudtaget överlever, jag hoppas i så fall på "The Big C" som är en grymt bra och underskattad serie. De borde helt enkelt byta sändningsdag för den och lyfta bort den från gameofthronesdag, ja söndag alltså.

En hel drös av skådespelare har anslutit sig till Stephen Frears kommande HBO-film "Muhammad Alis Greatest Fight"; Danny Glover, Barry Levinson, Ed Begley Jr., Bob Balaban, Pablo Schreiber och Kathleen Chalfant kommer att göra de sedan tidigare klara Christopher Plummer, Frank Langella och Benjamin Walker sällskap. Nu får ursäkta mitt namedroppande men det brukar lätt bli så då HBO drar igång!

Som väntat så har Fox denna vecka förnyat några serier till; "Raising Hope", "New Girl" och så självklart "Glee". Förra veckan så förnyade de ju även "Bones" så nu har sammanlagt fyra serier fått fortsatt förtroende av kanalen. Däremot så har de tagit bort "Breaking In" från schemat och det är fortfarande oklart när de återstående avsnitten kommer att sändas, förmodligen till sommaren. Men vi vet väl alla vad det här innebär? Japp, Christian Slater och hans "Breaking In" blir förmodligen, återigen ska väl tilläggas, nedlagda.

AMC håller på att utvecklar ännu en serie framtagen av "The Walking Deads" producent, manusförfattare och tillika skapare Robert Kirkman. "Theif of Thieves" heter serien och ska baseras på Kirkmans senaste serieböcker och precis som "The Walking Dead" tände liv i skräckgenren för TV-världen på sitt unika och framgångsrika sätt så vill de nu med "Theif of Thieves" göra exakt samma sak för heistgenren! Serien kommer att kretsa kring mästertjuven Conrad Paulson, som medans han försöker att återuppta och laga sina band med sin fru och son, upptäcker att han är fullständigt beroende av den kick han får när han utför sina kupper. Iom detta så måste han sedermera mätta sitt beroende genom att endast stjäla det som redan har blivit stulet, ja och bli en slags tjuvarnas tjuv helt enkelt, därav titeln. AMC har många projekt på gång och det ena låter ju mer frestande än det andra, detta är då knappast något undantag, härligt!

Nyheter i korthet:

Man kanske skulle fråga lite krasst vad som tog dem sådan "lång" tid? Men nu har i alla fall HBO gett "Game of Thrones" en tredje säsong, två avsnitt tog det och miljoner och åter miljoner av tittare (8,3 miljoner för att vara mer exakt)

Jimmy Smits har gjort många roller i serievärlden, "NYPD Blue" och "Dexter" bara för att nämna ett par och nu så är det dags för honom igen att axla en större roll. Denna gång så gäller det som en latino gangster i den femte säsongen av "Sons of Anarchy" som drar igång i höst.

TNT har redan så gott som gett "Southland" en femte säsong, vad som dock är oklart är hur många avsnitt säsongen ska bestå av.

Dan Akroyd kommer att göra en gästroll i TV Lands "Happily Divorced".

Det blev en mycket trög start för premiären av Starz "Magic City" i fredags, endast 295 000 zappade in serien, men då ska man komma ihåg att serien hade "smygpremiär" redan veckan innan så detta är, trots de låga siffrorna, ingen jätteskandal. Kan tillägga att jag personligen rekommenderar den.

NBC har gett TV och bokadaptionen "Hannibal" grönt ljus, den första säsongen kommer att bestå av 13 avsnitt.

Här har vi ett rätt så udda rollsättningsscenario; Graham Yost, skaparen av "Justified", vill ha Eric Stonestreet (Cameron i "Modern Family") som bad guy i den fjärde säsongen. Huruvida detta blir verklighet återstår att se, men det vore onekligen rätt så intressant att se!

Starz har avslöjat premiärdatumet för den andra säsongen av "Boss" och i år så får vi stifta bekantskap med serien något tidigare då den kommer tillbaka redan fredagen den 17:e augusti, ifjol så hade serien premiär i oktober.

Nästa månad så drar BBC:s storsatsning "Spies of Warsaw" igång inspelningarna och i huvudrollen så finns David Tennant ("Doctor Who"). Serien kommer att utspela sig strax innan det andra världskriget bryter ut. Inspelningsländerna är många; England, Frankrike, Polen och Tyskland för att nämna några.

Så mycket mer hade jag inte att bjuda på denna vecka, jo just ja, en kort, kort teaser till FX:s "Anger Management" med Charlie Sheen kan jag väl bjuda på.

Vi ses om en vecka, ha det så bra!

| 12 april 2012 22:01 |