Film

Skribent

EvaEpic

8 februari 2012 | 16:30

Hardwickes ärliga åsikt om "Twilight"

Antingen så är man för eller emot "Twilight"-filmerna. Både böckerna och filmerna har hyllats utav fansen, men fått ett mer kyligt bemötande av kritikerna. Är det skådespeleriet, de dubbla budskapen, dramat eller ett dåligt manus som gör att många vänder ryggen till?

Det är inte bara kritikerna som har problem med vampyrdramat. Regissören själv, Catherine Hardwicke tycker att manuset suger.  "Vartenda ett av manusen suger. Åh herregud vad fruktansvärda dem är", säger hon till Vulture. Frågan är varför hon valde att göra filmerna om hon tyckte att Melissa Rosenberg, manusförfattaren gjort ett dåligt jobb?

En anledning var passionen för karaktärerna och historien hos fansen. "Jag kollade upp "Twilight" på internet och tänkte att detta är en bok som människor verkar gilla. Det måste finnas någonting där. Jag förstod vad det var som folk fastnade för och det var känslan av att vara hopplöst förälskad. Detta kan bli en kul utmaning. Att som filmskapare försöka förmedla just den där känslan", säger hon.

Rosenberg var bara krediterad som manusförfattare till filmen, men Hardwicke sa till Summit att hon bara kommer att göra filmen om hon får fixa till manuset själv och studion gick med på detta. Både Rosenberg och Hardwicke har nyligen nämnt att de samarbetat, men varför nämns inte Hardwicke som manusförfattare i eftertexterna? Kanske är det så att hon skäms alldeles för mycket för att bli omnämnd, med tanke på vad hon egentligen tycker.

| 8 februari 2012 16:30 |