Serie

Skribent

Oskar Möller

9 september 2021 | 12:00

Har tiden runnit ut för Jack Bauer från ”24” eller är han tillbaka?

Samtal mellan kanalen Fox och producenterna till serien "24" pågår om hur en framtida nylansering av serien koncept skulle komma att se ut.
Serien om Jack Bauers intensiva kamp mot terrorism skapades 2001 och höll ut i hela 8 säsonger innan den slutligen skrapades 2010. I ett konkurrenshärjat tv-landskap var det verkligen ett styrkebesked som vittnade om seriens popularitet hos fans.
 
Sedan dess har vi sett streamingtjänster födas och frodas och tv-landskapet ändras från grunden till förmån för streaming. Mycket hände under dessa 10 år, så frågan är hur en nutida publik skulle ta emot en återlansering av serien.
 
Men nu har alltså seriens skapare bestämt har sig för att det kan vara dags att ge sig ut och testa en reboot av "24" i post-televisionens frejdiga farvatten. Fox Entertainments VD  Michael Thorn ser seriens potential: "Vi välkomnar alltid möjligheten att återkomma till våra ikoniska tv-serier med nya grepp", säger han till Deadline.
 
Inget är ännu känt om handlingen och om Jack Bauer är med. Dock har Kiefer Sutherland själv tidigare uttryckt ett intresse av att vara en del av en återlansering av franchisen om den äger rum. Med tanke på Sutherlands popularitet i rollen som Bauer är det mer än troligt. Seriens verkställande producent Howard Green bekräftar den bilden när han nämner hur älskad Jack Bauer är som karaktär.
 
Hur känner du inför en nylansering av ”24”? Ser du fram att återigen se Kiefer Sutherland i rollen som Jack Bauer eller borde man ge andra karaktärer (och skådisar) att stå i rampljuset?
| 9 september 2021 12:00 |