Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

31 augusti 2015 | 19:00

Har du upplevt skräcken i "Until Dawn" än?

Visst hade väl du överlevt om du plötsligt fann dig i en skräckfilm?
"Until Dawn" är spelet som ska hjälpa oss att ta reda på det. I rollen som en av åtta ungdomar får du leva i varje skräckfantasts våta dröm, och en gång för alla bevisa att du är en smartare protagonist än alla puckade hunkar och bimbos du sett snubbla sig till döds i skräckfilmer genom åren. Rollerna i spelet, som släpptes till Playstation 4 i dagarna och är utvecklat av Supermassive Games, spelas av idel bekanta namn som Hayden Panettiere, Rami Malek och vår egen Peter Stormare, och spelet är så nära en fusion av skräckspel och skräckfilm man kan komma enligt uppgift.


Peter Stormare som "Dr. Hill".

Det verkligt intressanta ligger i att spelet använder sig av den så kallade fjärilseffekten, där beslut du tar med en av karaktärerna (exempelvis med Panettieres) påverkar vad som händer i din nästa genomspelning (som kanske är med Maleks karaktär). Moraliska val blir viktiga och svåra; kommer du offra en karaktär för att rädda en annan?  Enligt utvecklarna kommer det vara möjligt att hålla alla åtta karaktärer vid liv genom hela spelet, men också att få alla åtta karaktärer dödade av den galne mördaren som förföljer dem.


Rami Malek som "Josh".

"Until Dawn" släpptes till strålande kritik och exempelvis Gamereactor kallar spelet "mycket bra" och beskriver spelet som en hyllning till alla B-films-slashers därute. Det verkar onekligen lockande att hoppa över skräckfilm för en kväll och istället utforska "Until Dawn" med några kompisar bredvid sig i soffan...
| 31 augusti 2015 19:00 |