Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

14 augusti 2015 | 13:30

Har du sett trailern som internet kallar "läskigast någonsin"?

De kallaste av kårar sprider sig i etern.
Jag ser enormt mycket skräckfilm. Det finns i mina ögon knappt något mysigare än att hälla upp en kopp kaffe, sjunka ner i soffan med några väl valda vänner, och dela några timmar skräck tillsammans. Enda problemet med genren är väl att vi börjar bli ganska avtrubbade vid det här laget. "Hoppa fram"-effekterna tappar långsamt sitt värde ju fler gånger vi ser dem. Därför har själva idéerna, koncepten filmerna viras runt, blivit viktigare för mig på senare år. Om en skräckis baseras på ett koncept som skrämmer mig i sig självt, så är mycket redan vunnet. En sådan film var definitivt "It Follows", och en annan verkar vara tyska "Goodnight Mommy". 

Och jag är knappast ensam om att få kalla kårar av trailern. Internet har sedan den släpptes exploderat av hyllningar till den obehagliga stämningen och det nerviga utförandet. 

Här är några av alla rubriker:

"Goodnight Mommy"; den kanske suger, men det här är den läskigaste trailern som någonsin gjorts. - Inquisitor

"Goodnight Mommy": är det här den läskigaste filmen någonsin? - Stuff

"Goodnight Mommy"-trailer: är det här den läskigaste trailern någonsin? - Sydney Morning Herald

Den läskigaste filmtrailern du någonsin kommer att se - News.com.au

Ja, det råder så klart inga tvivel om att skribenter på internet har en historia av att överdriva rubriker för att driva klick (det skulle självfallet aldrig falla mig in...) men i det här fallet kan det vara åtminstone några procent befogat. Har du sett trailern till "Goodnight Mommy" än? Om inte, gör bot och bättring nedan!


Källa: Uproxx
| 14 augusti 2015 13:30 |