Film

Skribent

MovieZine

26 oktober 2021 | 13:30

Här är skådespelarna i "Håkan Bråkan"

Nya familjefilmen är baserad på Sören Olssons och Anders Jacobssons universum. Efter flera filmer om Sune står nu lillebror Håkan Bråkan i centrum.
Inspelningen av den nya familjefilmen "Håkan Bråkan" är i full gång med planerad biopremiär julen 2022. Idag presenteras skådespelarna med nykomlingen Silas Strand i titelrollen.

I filmen får vi också möta Yussra El Abdouni ("Berts dagbok") som spelar barnvakten Amanda. Sissela Benn (mamma Karin) och Fredrik Hallgren (pappa Rudolf) följer med från Sunefilmerna in i Håkans universum. I övriga roller syns bland andra Eva Rydberg, Per Andersson, Filip Berg och Babak Yousefi.

- Första gången vi såg Silas visste vi direkt att han var vår Håkan Bråkan, säger producent Malin Söderlund. Silas har en unik begåvning och tar sig an Håkan på ett fantastiskt sätt. Han är verkligen helt rätt för rollen som den busige lillebrodern hos familjen Andersson.

"Håkan Bråkan" beskrivs som en actionspäckad familjefilm med mycket humor och hjärta, och regisseras av Ted Kjellson ("Ensamma i rymden").

- Jag är uppvuxen med de allra första Sunefilmerna och även Steven Spielbergs filmer. Jag gick igång på tanken att influeras av dessa och skapa ett storslaget nutida äventyr för hela familjen, att få skapa en Håkan Bråkan-film med Hollywood-touch är en stor ära, säger regissör Ted Kjellsson.
 
 
Håkan Bråkan passas av världens - enligt honom - tråkigaste barnvakt Amanda och han måste rymma därifrån för att vinna årets viktigaste dataspelstävling! Det är starten på en serie missförstånd där Håkan hamnar på kollisionskurs med en härjande inbrottsliga. För att besegra tjuvarna måste han använda sina kunskaper från dataspelet in i den riktiga världen. Lyckas han så får han inte bara lugn och ro till att spela – han kan också rädda hela grannskapet och sin framtid.

Filmen produceras av Unlimited Stories i samproduktion med Nordisk Film, Film i Väst och SVT. "Håkan Bråkan" får biopremiär julen 2022.
| 26 oktober 2021 13:30 |