Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

11 december 2016 | 09:00

18 serier som vi tar farväl av under 2017

Vissa har pågått länge och andra lägger ner för tidigt. Vilka serier kommer du att sakna?
Allting gott har sitt slut och det gäller även tv-serier. Det är inte lätt att ta farväl av sina älskade karaktärer, men ingen vill heller se dem tunnas ut mer och mer i en serie som borde ha avslutats för flera år sedan. Inför det nya året är det dags att sammanställa vilka serier vi säger hej då till under 2017.




Piratserien om Kapten Flint och hans mannar avslutas efter en fjärde säsong. Anledningen är att skaparna tycker att berättelsen är klar och lämnar över på ett passande sätt där "Skattkammarön" tar vid.

Säsong 4 börjar den 30 januari.




Familjen Rayburn och deras familjehemlighet kommer inte att fortsätta efter säsong 3, trots att skaparna hade en plan för minst lika många säsonger till. Det är möjligt att serien hittar en ny kanal som vill fortsätta, men tills vidare återstår bara en säsong på 10 avsnitt, vilket är kortare än den tidigare standardlängden på 13 avsnitt.




Serien om ett gäng tjejer i 20-årsåldern har i mångt och mycket kommit till baserad på inspiration från skaparens eget liv, då hon påbörjade serien som 23-åring. Nu när hon har nått 30 känner hon sig färdig med HBO:s hit och väljer att avsluta serien med en sjätte säsong, med start den 13 februari.




Kanske önskar du att serien kunde klona sig själv innan den avslutas med sin femte säsong. Den hyllade serien känns färdig för skaparna efter de nya avsnitten.




Den 19 april är serien tillbaka med sina sista avsnitt. Säsong 7 blir den sista för tjejerna, men för den som vill ha mer kommer det en annan serie av samma skapare kallad "Famous in Love". Där får man följa Paige som måste balansera det vanliga collegelivet samtidigt som hon precis har slagit igenom i Hollywood på en storfilm.




Vad som började som MTV:s första egna dramaserie är redan inne på sin sjätte och sista säsong om killen som blev biten av en varulv och därmed också ärvde sjukdomen såväl som fienderna. 




Vad händer egentligen när massor med människor bara försvinner spårlöst i en mystisk händelse? Serien var tänkt att bli längre, men efter att den andra säsongen kämpade med tittarsiffrorna ska dess tittare vara tacksamma att HBO ger den en tredje och sista säsong att avsluta berättelsen med.




Vad som har varit kabelkanalen The CW:s flaggskepp i många år är nu inne på sin sista och åttonde säsong och läggs ner för att lämna mer plats åt superhjälteserierna "The Flash", "Arrow", "Supergirl" och "Legends of Tomorrow", som har gått runt "The Vampire Diaries" i popularitet.

Andra serier som lägger ner under 2017 är:

"Bates Motel"
"Bones"
"Episodes"
"Grimm"
"Halt and Catch Fire"
"Longmire"
"Switched at Birth"
"The Strain"
"Turn"
"Rogue"

Vilken serie kommer du att sakna?
| 11 december 2016 09:00 |