Film

Skribent

Mats Karlsson

24 augusti 2018 | 22:00

Här är regissörskandidaterna till "Bond 25"

Efter Danny Boyles plötsliga avsked har flera nya regissörsnamn ploppat upp.
Tidigare i veckan lämnade Danny Boyle registolen för emotsedda "Bond 25" och sedan dess har många olika namn kopplats till det heta jobbet. Deadline har tagit fram en så kallad "short list" över potentiella regissörer.
 
Det är fyra namn som Deadline anser står främst i regikön och dessa är:
 
David Mackenzie - Skotske regissören Mackenzie ("Hell or High Water" och "Outlaw King") var tidigare omnämnd som kandidat, innan Danny Boyle fick jobbet. Det som möjligtvis kan förhindra honom att inta registolen är att han ska spela in tv-serien "Gemston".
 
Jean-Marc Vallée - Kanadensisk regissör som rönt stora framgångar med "Big Little Lies", "Wild" och "Dallas Buyers Club", men den minst troliga kandidaten, på grund av schemakonflikter.
 
Yann DeMange - Fransk regissör som har "71" och "White Boy Rick" på sin CV. Han var liksom Mackenzie också omnämnd tidigare.
 
Edgar Wright - Den brittiske regissören är troligtvis det mest överraskande namnet i den här listan, men har tidigare varit kopplad till en stor franchise, nämligen "Ant-Man". Det som talar för honom är att han själv har sagt att han gärna skulle göra en James Bond-rulle.
 
Det finns flera andra namn som det surras om i andra kretsar, exempelvis Martin Campbell ("Casino Royale"), Christopher Nolan ("Dunkirk") och Christopher McQuarrie ("Mission: Impossible - Fallout"). Men inget tyder på att de i dagsläget skulle vara heta regissörskandidater.
 
Som vi rapporterade om igår lär inte "Bond 25" komma förrän hösten 2020, det vill säga ett år senare än tidigare utlovat.
| 24 augusti 2018 22:00 |