SPEL

Skribent

Jerry Fogselius

1 oktober 2018 | 15:00

5 storspel vi vill lira i oktober

Rensa kalendern för nu släpps de storspel som lär sluka all din speltid under resten av 2018.
Oktober är verkligen de stora spelens månad och det är med skräckblandad förtjusning jag blickar framåt mot de sandlådespel som snart lanseras. Arkadracing på den engelska landsbygden, lönnmord i antikens Grekland och så givetvis Rockstars toklovande cowboy-uppföljare... Det här är de fem hetaste spelen i oktober!
 
 

"Forza Horizon 4"

 
Även om kritiker verkar vara rörande överens om att "Forza Horizon 4" mer eller mindre är samma spel som föregångaren "Forza Horizon 3" (fast i andra miljöer), ser jag inte detta som något negativt. Av det lilla jag har spelat ur Forza-serien, är "Forza Horizon 3" nämligen den del som varit roligast tack vare den öppna spelvärlden och att fokuset låg på lättsam arkadkänsla snarare än den verklighetstrogna simulatorstilen från "Forza Motorsport"-serien. Så varför kör jag inte bara trean? För att fyran kommer ge oss skiftande årstider, vilket i mina ögon är en tillräckligt stor nyhet för att jag ska vilja sätta mig bakom ratten i det nya spelet istället för att hålla mig till föregångaren.
 
Plattformar: Xbox One, Windows
Släpps: 2 oktober
 
 

"Super Mario Party"

 
Jag är uppvuxen med Nintendo 64 och "Mario Party 1-3" gick ofta varmt på konsolen när jag var liten. Sedan de första tre spelen i serien har Nintendo dock inte lyckats fånga mig med någon av de många uppföljarna, varken till Gamecube, Wii eller WiiU. Jag kan inte riktigt sätta fingret på varför, men av någon anledning kände jag aldrig riktigt den där "Mario Party"-magin när serien övergav Nintendo 64. Nu gör dock serien comeback på Switch och av alla trailers att döma ser det roligare ut än många av – kanske alla? - de tidigare delarna. 80 helt nya minispel och möjligheten att spela det bärbart, låter på förhand som det perfekta "Mario Partyt"! Kan "Super Mario Party" äntligen bli det spel som får mig att vilja lira lika mycket som jag spelade originaltrilogin? Jag hoppas det!
 
Plattform: Nintendo Switch
Släpps: 5 oktober
 
 

"Assassin's Creed Odyssey"

 
Med fjolårets "Assassin's Creed Origins" visade Ubisoft att de äntligen var redo att förnya sin långlivade lönnmördarserie och slänga in några friska idéer, såsom borttagandet av minikartan och det nya, "Dark Souls"-aktiga combatsystemet. "Assassin's Creed Odyssey" bygger vidare på spelmekaniken från "Origins", men denna gång utspelar sig äventyret i antikens Grekland istället för i det forna Egypten. Riktigt inbjudande setting i mina ögon, då Grekland är ett av världens bästa ö-paradis. Medelhavsmiljön kommer även lägga större vikt vid fartygsstrider, vilket är en av de mest hyllade ingredienserna i hela "Assassin's Creed"-serien och något som många saknade i "Origins". Dessutom: nu när Kratos från "God of War" har flyttat till norden, behövs lite nya spel som äger rum i Medusas klippiga hemtrakter.
 
Plattformar: Playstation 4, Xbox One, Windows
Släpps: 5 oktober
 
 

"Call of Duty: Black Ops 4"

 
Med årets upplaga av "Call of Duty" väljer Treyarch att skippa singleplayerkampanjen för att istället satsa helhjärtat på diverse flerspelarlägen, där den största nyheten är Blackout; "Call of Dutys" svar på battle royale. Även om jag personligen känner mig fullkomligt nöjd med att fortsätta spela "Playerunknown's Battlegrounds", är det ändå spännande att se hur pass väl andra spelserier kommer lyckas med detta hajpade spelläge. Utöver battle royale, väntar även mer zombies (precis som i de tidigare "Black Ops"-spelen) och hederliga dödsmatcher, med mera. Det återstår att se om det var rätt beslut att strunta i singleplayer, just nu kan jag bara hoppas att Treyarch skapat såpass underhållande flerspelarlägen att "Call of Duty: Black Ops 4" blir roligt även utan kampanj.
 
Plattformar: Playstation 4, Xbox One, Windows
Släpps: 12 oktober
 
 

"Red Dead Redemption 2"

 
Medan Activision släpper ett nytt "Call of Duty" varje år, släpper Rockstar numera bara ett eller ett par nya spel per decennium. Det är fem år sedan "Grand Theft Auto V" släpptes och hela åtta år sedan vi fick stifta bekantskap med John Marston i "Red Dead Redemption", så förväntningarna inför "Red Dead Redemption 2" är med all rätt skyhöga. Kommer Rockstar lyckas revolutionera sandlådegenren ännu en gång? Kommer berättelsen gripa tag i mig mer än vad storyn i det första spelet gjorde? Kommer de åtta långa åren mellan del ett och del två ha varit värt väntan? Allt tyder på att vi kommer få uppleva något utöver det vanliga när Rockstar lanserar "Red Dead Redemption 2" i slutet av oktober, men jag försöker att inte ta ut något i förskott. Besvikelsen blir såpass mycket större om spelet inte lyckas leva upp till de massiva förväntningarna jag har byggt upp under de senaste åren... Fast äsch, vem försöker jag lura? Min hypemätare går på högvarv och jag kan knappt förstå att vi äntligen kommer få sätta tänderna i "Red Dead 2" om bara några veckor!
 
Plattformar: Playstation 4, Xbox One
Släpps: 26 oktober
 
Vilket spel ser du mest fram emot i oktober? Kommentera gärna!
| 1 oktober 2018 15:00 |