Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

30 mars 2014 | 19:01

Här är de officiella "Gotham"-porträtten

Plus första bilderna på en ung Bruce Wayne, innan han blev den beryktade läderlappen.

Huvudpersonerna i Fox "Batman"-prequel "Gotham" har offentliggjorts och nu har även deras karaktärsporträtt släppts, med ett undantag: Jada Pinkett Smith fattas. Hon ska spela superskurken Fish Mooney, den framtida Pingvinens ondskefulla boss. Men de övriga fem kan du läsa mer om här nedan.

"Gotham" handlar om polischef James Gordon (Ben McKenzie) i sin ungdom, när han precis blivit färdig mordutredare. Ett av hans första fall är dubbelmordet på en viss master Bruce Waynes föräldrar. Bruno Heller har skrivit piloten som är regisserad av Danny Cannon. Projektet har fått ett serielöfte, vilket innebär att - hur det än går - blir det definitivt fler än ett avsnitt.

Pojken bakom masken: David Mazouz som en 12-årig Bruce Wayne. Här backstage med den unga Catwoman, spelad av Camren Bicondova.  

Ben McKenzie som nyblivne mordutredaren James Gordon. Gordon kommer till poliskåren med en romantiserad bild av Gotham, något som snabbt tas ifrån honom.

Sean Pertwee och Camren Bicondova. Pertwee spelar Bruce Waynes trogna betjänt Alfred, här i form av en stenhård ex-marinkårssoldat. Nykomlingen Bicondova gör den framtida Catwoman, Selina Kyle. Hon är föräldralös och gatusmart, därtill en skicklig ficktjuv. Men i trängda situationer blir hon farlig.

Pingvinen (Robert Lord Taylor) aka Oswald Cobblepot i yngre format  beskrivs som en psykopat med en schackmästares hjärna och en schakals moral. "Vikings"/"Sons of Anarchy/"Copper"-stjärnan Donal Logue är Harvey Bullock, Gordons bufflige kollega, som gör vad som krävs för att nå resultat.

| 30 mars 2014 19:01 |