Film

Skribent

Anna Thunman Sköld

26 maj 2014 | 22:30

Här är de nya karaktärerna i nästa "Game of Thrones"

Säsong fyra är inte slut än men redan har detaljer för nästa säsong börjat läcka ut.

Mer specifikt har "GoT"-fansajten Winter is Coming fått nys om ett flertal nya rollkaraktärer som kommer synas i femte säsongen, som startar inspelningarna i juni.

OBS! Läs nu bara vidare om du känner att du vill bli spoilad om det nya, annars väntar du och ser.

De som läst böckerna kommer att känna igen en del namn, men det blir även en del tillägg. Märk väl att namnen är de engelska och att fler lär tillkomma.

* Prins Doran Martell – Doran beskrivs som en av huvudpersonerna i nästa omgång. Femtioplussaren Doran sitter i rullstol, är inåtvänd och regerar med vishet. Precis som med Pedro Pascal (Oberyn Martell) letar rollbesättarna efter en man med latinamerikanskt ursprung.

* Prince Trystane Martell – Trystane, den attraktive fästmannen till prinsessan Myrcella, kommer i TV-serien vara äldre än i böckerna (18 år gammal).

* Areo Hotah - Dorans personlige livvakt kommer vara med under säsongen och hjälpa Doran med olika åtaganden. Här vill rollbesättarna ha en svart skådespelare.

Sen har vi "The Sand Snakes", Oberyn Martells oäkta döttrar i åldrarna 18-25 år, (på bilden ses några av döttrarnas mamma Ellaria Sand, spelad av Indira Varma):

* Obara Sand – den äldsta och mest atletiska av döttrarna. Hon kommer fajtas med en av de ordinarie rollkaraktärerna (inte namngiven), vilket inte händer i böckerna.

* Nymeria Sand – Nymeria beskrivs som vacker, känslig och mycket stark. Hennes mamma hade mörk hud.

* Tyene Sand - den yngsta av döttarna använder sin charm och smarthet för att få det hon vill. Hon är inte en lika bra krigare som sina systrar men inte desto mindre dödlig. Hennes vapen då: gift.
 
* High Sparrow - överhuvudet i en religiös rörelse som kommer vara med i ett flertal avsnitt.

* Septa Unella – här letar rollbesättarna efter en karaktärsskådespelerska som ska spela den respektingivande och stränga prästinnan som spenderar mycket tid med en av huvudrollsfigurerna nästa år.

* Maggy the Frog- en spåtant som fanns med i boken "Kråkornas fest" ("A Feast for Crows") och hon kommer medverka i ett avsnitt i nästa säsong.

* Lollys Stokeworth – i avsnittet "Mockingbird" deklarerade Bronn att han tänkte gifta sig med Lollys, som Tyrion tycker är svagsint. Med andra ord verkar det som om Bronn får vara med även nästa säsong. Eller?

* Yezzan - en sliskig Meereenese-slavägare.

* The Waif – det märkliga barnet i böckerna som Arya råkar på kommer troligen spelas av en äldre tjej i sina sena tonår, som helst ska ha östasiastiskt ursprung.

Där har ni det. Och om ni undrade varför det inte kom något nytt "Game of Thrones"-avsnitt i dag så beror det på den amerikanska högtiden Memorial Day, då de personer som stupat i krig för USA hedras.

| 26 maj 2014 22:30 |