Spel

Skribent

MovieZine

16 februari 2024 | 23:00

Här är de 4 första Xbox-spelen som kommer till PS5 och Nintendo Switch

Xbox-chefen Phil Spencer säger att vilket som helst av företagets exklusiva spel kan släppas till andra plattformar i framtiden. Men vilka spel det blir vet han inte.
Microsoft meddelar nu att fyra spel som tidigare var exklusiva till Xbox och Windows nu också kommer att släppas till Playstation 5 och Nintendo Switch.
 
De två första spelen att släppas är musikactionspelet “Hi-Fi Rush” och det medeltida äventyret “Pentiment”. Lite senare kommer även piratspelet “Sea of Thieves” och överlevnadsspelet “Grounded”. Exakt vilka datum som spelen kommer bli tillgängliga är just nu okänt. 
 
Xbox-chefen Phil Spencer säger att det i dagsläget inte finns några planer på att ta deras storspel “Starfield” eller kommande “Indiana Jones and the Great Circle” till andra konsoler, men säger samtidigt i en intervju med The Verge att det är oklart hur det blir i framtiden.
 
– Jag tycker inte att vi som bransch någonsin bör utesluta att ett spel kan släppas på någon annan plattform, säger Phil Spencer och fortsätter.
 
– Vi fokuserar på dessa fyra spel nu och lär oss av erfarenheten. Vi har inte pågående arbete med andra spelserier. Men den som säger att något aldrig skulle hända tycker jag känns som att den försöker skapa säkerhet i en spelvärld där du verkligen vill svara på vad kunderna vill ha och vad våra spelare och skapare söker.
 
 
 
 
| 16 februari 2024 23:00 |