SPEL

Skribent

Jerry Fogselius

31 augusti 2018 | 16:00

Här är 5 heta spelsläpp att se fram emot i september

Väggkrypare i New York och gravplundrare i Peru, samt ett par årliga sportspel förstås. Jerry listar en handfull heta spel som släpps nu i september.
Äntligen! Hösten är här och medan de flesta i detta avlånga land kollektivt börjat muttra om det dåliga vädret (med all rätt), är jag själv mest glad över att dödsvärmen till sist har tagit slut. Det kommer äntligen gå att lira tv-spel igen, vilket har varit nästan omöjligt under hela sommaren på grund av det ultrasvettiga klimatet. Tajmingen för den uppfriskande kylan kunde inte ha varit bättre heller, eftersom höstens alla efterlängtade storspel nu börjar skölja över oss! Allra först ut är...
 
 

"Spider-Man"

 
I skrivande stund är det blott en vecka kvar tills Insomniacs "Spider-Man" lanseras, vilket känns helt galet med tanke på hur många år jag har väntat på att ett bra Spindelmannen-spel ska släppas! Jag har ännu inte lirat en enda sekund av det kommande äventyret (Alexander skriver recensionen) men av allt jag sett, verkar Insomniac ha satt ihop något så ovanligt som ett välgjort superhjältespel. Jag vet inte om jag vågar hoppas på samma mästerliga klass som Rocksteadys "Arkham"-trilogi, men så länge det är kul att svinga runt bland skyskraporna i New York lär jag bli nöjd. På tisdag kommer Moviezines recension, missa inte den!
 
Plattform: Playstation 4
Släpps: 7 september
 
 

"Shadow of the Tomb Raider"

 
Crystal Dynamics strålande "Tomb Raider"-reboot från 2013 är i mitt tycke ett mer underhållande äventyr är valfritt "Uncharted"-spel, och uppföljaren "Rise of the Tomb Raider" är inte illa det heller! Därför är "Shadow of the Tomb Raider" ett av höstens mest efterlängtade spel för min del. Det enda som oroar är att det inte längre är Crystal Dynamics som står för utvecklingen (de är upptagna med att göra sitt "Avengers"-spel), utan nu är det istället "Deus Ex"-studion Eidos Montreal som fått göra den tredje delen om Lara Crofts första steg som gravplundrare. Trots detta är jag supertaggad på spelet, inte minst eftersom de kalla miljöerna från "Rise of the Tomb Raider" blivit utbytta mot varmare breddgrader. Soldränkta djungelmiljöer, ja tack!
 
Plattformar: Playstation 4, Xbox One, WIndows
Släpps: 14 september
 
 

"NHL 19"

 
Jag har inte spelat ett hockeyspel sedan "NHL 2001" på den allra första Playstation, vilket är rätt märkligt med tanke på att jag älskade att tacklas med brorsan på den virtuella isen. Med nostalgiblandad nyfikenhet klickade jag nyligen på en trailer inför årets "NHL 19" och tydligen har EA valt att stoppa in ett storyläge, där spelaren kommer gå från att spela vanlig amatörhockey (på den frysta sjön) till att lira på proffsnivå. Inte helt olikt hur EA förnyade "Fifa"-serien genom ett liknande storyläge för ett par år sedan. Om "NHL 19" blir bra eller inte tack vare detta återstår att se, men det är hursomhelst kul att återigen ha fått upp ögonen för ett hockeyspel när jag inte har lirat ett endaste "NHL" på över 15 år.
 
Plattformar: Playstation 4, Xbox One
Släpps: 14 september
 
 

"Life is Strange 2 – Episode 1"

 
Bröderna Sean och Daniel måste fly från rättvisan efter en tragisk händelse i Seattle. Under resans gång kommer de stöta på olika utmaningar och det är upp till storebrorsan Sean att vara en god förebild och visa lillplutten Daniel den rätta vägen. Av trailern att döma ser spelet ut att bli både välskrivet och stämningsfullt, men för att undvika spoilers har jag faktiskt inte velat ta reda på mer om storyn innan jag faktiskt får tillfälle att spela "Life is Strange 2" själv. Den första av fem episoder släpps i slutet av månaden och det är ännu inte avslöjat när kommande episoder ska lanseras.
 
Plattformar: Playstation 4, Xbox One, Windows
Släpps: 27 september
 
 

"Fifa 19"

 
Precis som med "NHL" var det längesedan jag spelade ett "Fifa", då jag kort och gott inte är särskilt förtjust i vare sig sporten fotboll eller spel som handlar om det. I år var det dock VM och något oväntat hände med mig. Jag följde slaviskt varenda match på teve och plötsligt var jag ultranördig kring allt som har med fotboll att göra. Nåväl, årets upplaga av "Fifa" kommer ge oss slutet på Alex Hunters historia (som startades i "Fifa 17") i och med spelläget "The Journey", där Hunter skriver på för Real Madrid och får spela i UEFA Champions League. Efter alla fotbollsmatcher jag såg i somras, är det faktiskt ingen främmande tanke att ta upp "Fifa 19" och spela några matcher. Om jag inte är fullt upptagen med att svinga runt bland höghus i rödblå trikåer eller hitta gömda skatter i gravkamrar, förstås...
 
Plattformar: Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch, Windows
Släpps: 28 september
 
Vilka spel lirar du i september? Kommentera gärna!
| 31 augusti 2018 16:00 |