Spel

Skribent

Jerry Fogselius

1 augusti 2018 | 10:00

Här är 5 heta spelsläpp att se fram emot i augusti

Efterlängtade remasters, multiplayer-matlagning och början på slutet i en zombiesaga. Jerry Fogselius listar ett gäng heta spel som släpps nu i augusti.
Sommaren är rekordvarm och spelhösten ser inte ut att bli något svalare, med både "Marvel's Spider-Man" och "Red Dead Redemption 2" på ingång. I väntan på dem och alla andra riktigt stora titlar som släpps senare i höst, kommer här ett gäng förrätter du kan hugga in i redan nu i augusti.
 
 

"Overcooked! 2"

 
Tycker du att Gordon Ramsay skriker för mycket på deltagarna i Masterchef? Om du har spelat "Overcooked!" med tre vänner är risken stor att du har låtit precis likadan, då alla andra gör fel medan du själv gör precis det du ska... Uppföljaren "Overcooked! 2" ser ut att bjuda på mer kaotisk matlagning än vad det första spelet gjorde och det lär därmed bli minst lika skoj som originalet. Perfekt "skrika-och-skratta"-spel för fyra personer!
 
Plattformar: Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch, Windows
Släpps: 7 augusti
 
 

"Okami HD"

 
Visserligen har "Okami HD" redan släppts flera gånger till andra format, men nu kommer det äntligen till Nintendos senaste konsol och förtjänar därmed att uppmärksammas på nytt. Förutom att du kommer kunna avnjuta hela äventyret bärbart, låter spelet dig även använda den gudalika målarpenseln på ett finurligt sätt. Antingen kan du svepa med fingret på touchskärmen (när du spelar bärbart) eller så kan du Harry Potter-vifta med de rörelsekänsliga JoyCon-kontrollerna (när du spelar med Switchen kopplad till teven). Spelmagi! "Okami HD" må ha högre upplösning på en gamingdator, men det lär vara betydligt roligare att spela på Nintendo Switch tack vare kontrollerna och bärbarheten.
 
Plattform: Nintendo Switch
Släpps: 9 augusti
 
 

"We Happy Few"

 
Efter att ha funnits ute som Early Access-spel i två år, är det dags för den färdiga versionen av "We Happy Few" att få en riktig lansering. Den 10 augusti kommer du kunna ta dina första obehagliga steg i den fiktiva staden Wellington Wells. Där är alla glada tack vare pillret "Joy", som gör invånarna blinda för den misär de egentligen lever i. "The Matrix" möter George Orwells "1984" och blandas med "Bioshock", typ. Det låter förstås lovande på förhand, men det återstår att se om det lever upp till förväntningarna.
 
Plattformar: Playstation 4, Xbox One, Windows
Släpps: 10 augusti
 
 

"The Walking Dead: The Final Season – Episode 1"

 
Telltales "The Walking Dead"-spel är på väg att ta slut. Den första episoden i den sista säsongen släpps i mitten av augusti och även om jag dyrkade det allra första spelet i denna långlivade serie, blev jag aldrig såpass smittad av zombieäventyret att jag kände mig tvungen att spela vidare i säsong 2 och 3. Nu när den sista säsongen är på väg, känns det dock som ett ypperligt tillfälle att ge mig i kast med de tidigare delarna en gång för alla! Det första äventyret är ändå ett tårdrypande mästerverk, som Pauline redan slagit fast i denna artikel.
 
Plattformar: Playstation 4, Xbox One, Windows
Släpps: 14 augusti
 
 

Shenmue I & II

 
Jag ägde aldrig någon Dreamcast och missade därmed hela "Shenmue"-hajpen när det första spelet släpptes till Segas sista spelkonsol år 1999. Inför det kommande "Shenmue 3" väljer nu Sega att släppa de två första spelen på nytt, i en remaster som ärligt talat ser rätt dassig ut. Grafiken är lastgammal och spelbarheten lär inte ha åldrats särskilt väl i detta actionäventyr. Trots detta är jag ändå otroligt nyfiken på vad det är som gör att spelet har fått en sådan kultstatus och det känns därför bara kul att jag – och andra oinvigda - kommer få möjligheten att spela dessa klassiker på en modern konsol. Frågan är hur moderna själva spelen kommer kännas när jag väl testar dem...
 
Plattformar: Playstation 4, Xbox One, Windows
Släpps: 21 augusti
 
Är det något spel du längtar extra mycket efter nu i augusti? Har vi missat några titlar? Kommentera gärna!
| 1 augusti 2018 10:00 |